Pärnu võrkpallimeeskond alistas 3:1 Tartu ja tõusis Eesti-Läti ühisliiga tabelis teiseks.Foto: Laura Oks
Võrkpall
7. detsember 2014, 19:29

REPORTAAŽ ja GALERII | Pärnakad puresid end taas Tartust mööda

Koduse võrkpallinädalavahetuse kulminatsioon leidis aset Pärnus, kus käisid külas tartlased. Kodumeeskond jäi küll kohe matši algul kaotusseisu, ent siis hammustati Tartu rünnakupähkel katki ja võeti 3:1 võit, mis nad liigatabelis emajõelinlastest mööda kergitas.

Pärnu spordihallis peetud kohtumine ei saanud oodatult läbi vaid kolme geimiga, ent õiget pinget õhku ei tekkinudki. Esimesed kaks geimi jagasid meeskonnad omavahel ära, kuid mitte pingeliste lõppuheitlustega vaid sotid tehti selgeks juba geimi keskel.

Mängu algul olid need Taavi Nõmmistu õhus imetrikke teinud servid, mis Tartu 11:11 viigiseisult 17:11 ette viisid ja lõpuks 25:19 võidu kinkisid.

Teises geimis läksid omakorda pärnakad eest. Tõsi, suuremate seeriateta, kuid sama kindlalt . Andrus Raadiku kaks järjestikkust õnnestumist tagaliinist andsid võõrustajatele 15:10 eduseisu.Andrei Ojamets üritas geimi päästa ise palli järgi viskudes (treener sai kauni liigutuse eest ka publikult teenitud aplausi) ning veidi särtsu see ta hoolealustesse ka sööstis, ent 22:20 seisult tegi Pärnu 3:0 lõpuspurdi ja viigistas 25:20 võiduga seisu 1:1

Kui mängu algul jagus punkt-punktis mängu vähemalt geimi keskpaigani, siis kolmandas sai pinge otsa juba esimeste pallingutega: Hindrek Pulk servis Pärnu 5:0 juhtima ja kuna tartlastel ei õnnestunud järsku enam miski, jätkas vahe aina kasvamist. Lõppseisuks jäi kummastav 25:12.

Alles neljandas geimis nägi tõelist punktidevahetust, kus üks meeskond ei suutnud teise eest pikalt ära lipsata. Siiski kulges ka see mäng kodumeeskonna domineerimisel. Mitte et nad oleksid olnud otseselt paremad, ent tartlased tegid liiga palju individuaalseid eksimusi. Pärnu otsustav spurt hakkas 22:20 edust ning lõpuks võeti 25:21 ja kokku 3:1 võit.

STATISTIKA

Eesti-Läti ühisliiga tabeli muudab mängutulemus aga ülimalt intrigeerivaks: esinelikmahub pärast 11 mängu kahe silma sisse: Tallinna Selveril ja Pärnul on koos 27 punkti, kusjuures pealinlastele annab edu parem geimide suhe. Kolmanda kaotuse saanud Tartu on 26 punkti peal nagu ka TTÜ. Viiendana luurab eestlaste skalpe Riia tehnikaülikool 25 silmaga.