Kristjan Ilves.Foto: Stanislav Moškov
Talisport
8. detsember 2014, 07:00

Kristjan Ilves taandus suusasõiduga punktikohalt

Hooaja esimesel kahevõistluse MK-etapil Kuusamos punktikohale jõudnud Kristjan Ilvesel möödunud nädalavahetusel Lillehammeris enam nii hästi ei läinud.

Ilvesele edukamaks kujunenud pühepäevasel võistlusel jäi tema laeks 38. koht, päev varem oli ta lõpetanud 43ndana. Eile pärast hüppeid 20. kohal olnud 18aastane sportlane ei suutnud suusarajal võimetekohaselt pingutada ja kaotas esikoha napsanud Norra esindajale Mikko Kokslienile 2.52ga.

"Kahjuks Kristjanil hüpped ei õnnestunud," lausub treener Tambet Pikkor. "Nädala alguses pidime paar treeningut ära jätma, sest talle kippus haigus kallale. Võib-olla seetõttu ei õnnestunud ka suusasõit nüüd kõige paremini."

Algselt pidid pühapäevasel MK-etapil osalema Norras hooajaks valmistunud vennad Kail ja Han Hendrik Piho. "Han oli natuke tõbine ja ta ei saanud võistlusele tulla," selgitab Pikkor.

Kail Piho tegi küll kvalifikatsioonihüppe, kuid piirdus 60. kohaga ega pääsenud põhivõistlusele. "Kailil oli kõvasti ebaõnne ka," märgib Pikkor. "Tema hüppe ajal puhus tugev taganttuul. Vaid vähesed neist, kes eespool hüppasid, jõudsid 50 parema hulka."

Järgmisena osalevad Eesti kahevõistlejad Ramsau MK-etapil ning siis on stardis nii vennad Pihod kui ka Ilves ja Karl–August Tiirmaa.