Cincinnati Bengals - Pittsburgh Steelers 21:42Foto: AFP/Scanpix
NFL ameerika jalgpalli liiga
7. detsember 2014, 23:14

GALERII | Roethlisbergeri supersööt alistas Bengalsi, play-off-jahis on kõik lahti

Cincinnati Bengals jäi kodustaadionil 21:42 alla Pittsburgh Steelersile, mis tähendab, et AFC põhjadivisjonis on kindel, et kindlat pole midagi.

Kui Ameerika jalgpalli profiliiga NFL põhihooaja lõpuni on jäänud veel kolm mängu, pole kahtlustki, mis on liiga kõige tasavägisem neljaliikmeline divisjon: nii Bengals, Steelers, Baltimore Ravens kui Cleveland Browns on võitnud kaheksa mängu. Margus Hundi koduklubile annab konkurentide ees eelise üks viigistatud matš.

Bengalsi mäng Steelersiga kulges kui Ameerika mägedel: Pittsburgh läks teisel veerandil 7:0 juhtima, järgnes Bengalsi 14:0 spurt ning vaheajale mindi kodumeeskonna 14:10 eduseisus.

Kolmandal veerandil said mõlemad meeskonnad kirja touchdown'i ehk punktivahe püsis puutumatuna, ent mängu viimane veerandtund kuulus võimsa esitusega külalisvõistkonnale: Steelers alustas löödud väravaga ning lisas sinna otsa kolm touchdown'i, neist keskmise mängujuht Ben Roethlisbergeri ja Martavis Bryanti 94-jardise koostöö tulemusena ning Bengals pandi kodustaadionil korralikult kotti.

Bengalsi kaotus ja teiste mängude tulemused tähendavad, et kolm mängu enne põhihooaja lõppu on AFC põhjadivisjonis kõigil neljal meeskonnal kokku kaheksa võitu. Bengals on tänu oktoobrikuu viigile Carolina Panthersiga jätkuvalt liider ja hetkel kinni play-off-kohas. Cincinnati peab aga viimases kolmes mängus kohtuma nii Brownsiga kui ka veel korra Steelersiga.

Kahe kohtumise vahele mahub ka ülikeeruline kodumatš Denver Broncosega, mis tähendab, et kui Bengals ei suuda mõlemaid eesootavaid divisjonimatše võita, võivad nad neljanda järjestikkus play-off-pääsuga ülitõenäoliselt hüvasti jätta.

Vigastusest taastuv Margus Hunt tänases matšis kaasa ei löönud, ent saab tõenäoliselt järgmisel nädalal taas trennides kaasa lüüa.