Kiiruisutaja Saskia Alusalu.Foto: www.facebook.com/saskia.alusalu
Talisport
8. detsember 2014, 11:30

Saskia Alusalu võistles mass-stardis lõikehaavade vastu kaitseva erikombinesooniga (6)

Eesti kiiruisutaja Saskia Alusalu kandis eilses Berliini MK-etapi mass-stardis lõikehaavade vastu kaitsvat erikombinesooni, mis oli aga niivõrd ebamugav, et edaspidi ta enam seda ilmselt selga ei tõmba.

"Mass-stardis oli mul seljas lõikehaavade vastu kaitsev kombinesoon (teise kombinesooni all). Kaitsekombinesoon on väga paks ning selles on palav ja väga ebamugav uisutada. Olin ainuke uisutaja, kes seda kandis. Arvan, et see oli ka minu esimene ja viimane kord, sest tundsin ennast väga ebamugavalt.

Pean tõdema, et oma jälje jätsid ka eelmisel hooajal saadud lõikehaavad (kevadel Inzelli MK-etapi mass-stardis sattus Alusalu kukkumisse ja sai kaasvõistleja uisust haavata – toim). Hoidsin ennast pidevalt tagasi ning kartsin kontakti teiste uisutajatega.

Kuna mul on üks paar terasid, siis olin mures oma terade pärast (ei tahtnud oma terasid kellegi teisega kokku lüüa), sest järgmiselt nädalal ootab ees uus MK-etapp. Samas oli see mu esimene mass-start sel hooajal (17. koht ja teenisin 10 punkti). Sain kogemuste võrra rikkamaks ning õppisin palju," kirjutas Alusalu oma Facebooki-leheküljel.

Lisaks mass-stardi 17. kohale sai Alusalu Berliini MK-etapilt reedel toimunud 3000 m võistlusel 20. koha, kusjuures aeg 4.15,41 parandas tema enda nimel olnud Eesti rekordit 3,28 sekundiga, ja sarnaselt mass-stardile pühapäeval sõidetud 1500 m distantsil 41. koha (aeg 2.06,81).

Pühapäeva (1500 m ja mass-start) võttis Alusalu kokku nii: "Kindlasti ei jäänud ma oma sõitudega rahule ja lootsin enamat, eriti pärast väga head sõitu 3000 meetris reedel. Väsimus jalgades andis veel tunda. Samuti tegin 1500 meetris tehniliselt väga halva sõidu.

Minu selle hooaja esimese MK-etapi kokkuvõtteks võib öelda, et olen õnnelik, sest tegin väga hea sõidu oma põhidistantsil (3000 m), milleks spetsiaalselt valmistusin."

Kiiruisutamise MK-sari jätkub eeloleval nädalavahetusel Hollandis, Heerenveenis.