Eesti koondis kaotas vahetult enne MM-finaalturniiri erinevatel põhjustel kolm kogenud mängijat (Raul Kivi, Henrik Talme, Vladimir Nurmi), kes kuulunuksid esimesse või teise viisikuse. Seetõttu on enam vastutust langenud noortele, kes pole kohkunud, vaid maailma parimatele korraliku lahingu andnud. Fotol Sten Kõiv matšis Norraga.Foto: IFF
Spordivaria
8. detsember 2014, 16:19

Saalihokikoondise peatreener kahest kaotusest: mängupilt on oodatust parem, rebenemisi pole

Eesti saalihokikoondise peatreener Argo Kungla kahetses pärast MM-finaalturniiri teises alagrupimängus Norra käest saadud 2:4 kaotust untsu läinud mängu algust, aga kiitis meeskonna võitlusvaimu ja ühtsust.

"Rõhutasime enne mängu, et algusest peale tuleb korralikult mängida, aga midagi ununes. Ei olnud valmis ja sellele pole vabandus ka ebamugav graafik – eile mängisime päeva viimase ja täna esimese mängu," sõnas Kungla.

"Juba viiendat mängu järjest laseme endale alguses kiiresti ühe või mitu väravat visata (lisaks kahele MM-finaalturniiri mängule räägib Kungla siin ka novembri alguses peetud kontrollturniiri matšidest, kus vastasteks olid Saksamaa, Taani ja Läti – toim). Esimesel ja teisel kolmandikul oli Norra tugeva, aga pärast kiiret 0:3 kaotusseisu kannatasime nende surve ära ja lõpus domineerisime paiguti juba ise.

Kõige tähtsam, et me ei murdunud. Ülioluline, et lisaks meie esimesele viisikule on mängutempoga suutnud kohaneda ja tekitavad väravavõimalusi ka teine ja kolmas viisik. Edaspidi vajame õnnestumisi kohe mängu alguses. Kolmapäevaseks 1/8-finaaliks tuleb see võti üles leida, et ise esimesed väravad visata," rääkis Kungla.

Homses viimases alagrupikohtumises Tšehhiga saavad veteranmängijad Kungla kinnitusel lihtsama töö- või sootuks puhkepäeva. "Ega niisama me tšehhidel endal puuri täis taguda ei lase. Mängime jätkuvalt agressiivset kaitset ja proovime oma mängu erinevaid nüansse parandada. Aga 1/8-finaali silmas pidades on mõistlik osadele põhimeestele puhkust anda," sõnas Kungla.

Esimest kahte mängu – eilne 3:7 kaotus maailma edetabeli kolmandale meeskonnale Šveitsile ja tänane 2:4 kaotus sama pingerea viiendale koondisele Norrale – kokkuvõtvalt vaadates märkis Kungla, et kuigi kaotused pole kunagi toredad, on Eesti meeskond varasemate MMidega võrreldes sammu edasi astunud.

"Mängupildi kohta ütleksin, et oodatust isegi veidi parem. Erinevalt varasemast pole meil esinenud rebenemisi (näiteks 2012 MMil kaotati Šveitsile 3:14 – toim) Numbriliselt on mõlemad mängud lõppenud viisaka skooriga ja umbkaitses pole me kah istunud, vaid ikka ise samuti rünnanud," lausus Kungla.

B-alagrupi viimase vooru kohtumine Eesti – Tšehhi algab teisipäeval kell 17.