Mike Fratello.Foto: AFP / Scanpix
Korvpall
8. detsember 2014, 20:04

Ukraina koondise peatreener Mike Fratello: Eestil on suurepärane mängujoonis (1)

Eesti sai täna Pariisi lähedal Disneylandis toimunud korvpalli EM-finaalturniiri alagruppide loosimisel vastaseks Leedu, Ukraina, Belgia ja Tšehhi. Juba varem oli teada, et Eesti läheb D-grupis kokku ka ühe korraldajamaa Lätiga, kes meid oma gruppi valis.

Kaks aastat tagasi EMil kuuenda koha saanud Ukraina ameeriklasest peatreener Mike Fratello tunnistas, et kõige raskemast alagrupist nad pääsesid, aga millegi üle õnnelik on täna vara olla.

"B-grupp (Hispaania, Serbia, Türgi, Itaalia, Saksamaa, Island) paistab teiste hulgast välja, aga põnevust jagub mujalgi. Meie seltskonnas on jällegi nii, et sisuliselt on kaks korraldajamaad ehk Eesti ja Läti ning kolmas kodupublik tuleb Leedust. See teeb mängud arvatavalt põnevamaks ja tasavägisemaks," rääkis ta pärast loosimist Õhtulehele.

Et Eesti on Ukrainaga varasematel aastatel mitmeid kontrollkohtumisi mänginud, teab Fratello meie koondist üpris hästi. "Teil on esmaklassiline peatreener Tiit Sokk, keda tunnen juba ammu. Ta on koondise pannud mängima suurepärase joonise järgi ja tihti üllatatakse vastaseid huvitavate liikumistega," kiitis Fratello eestlasi.