Manchester United alistas Robin van Persie väravatest Southamptoni 2:1Foto: ANDREW WINNING
Jalgpall
8. detsember 2014, 23:52

GALERII: Robin van Persie väravad tõstsid säratu Manchester Unitedi esikolmikusse (1)

Kuigi Manchester Unitedi esitus tänases liigamängus Southamptoni vastu oli kaugel ideaalsest, võeti tulemusega 2:1 viies järjestikune võit ning tõusti tabelis kolmandale kohale.

Kodumeeskond Southampton alustas mängu selgelt teravamalt, kuid tosinkonna minuti järel jäädi ootamatult kaotusseisu - Robin van Persie lõikas vahelt Jose Fonte lohaka tagasisöödu ning veeretas palli kindlalt puuri.

Seejärel vajus United üha sügavamale kaitsesesse ning see karistati Southamptoni poolt ära 31. minutil, mil väravaesises saginas kihutas nahkkera lati alla Graziano Pelle. Seejärel oli Shane Longil ja Pellel mitmeid häid võimalusi väljakuperemeeste juhtima viimiseks, kuid meeste sihik jättis paremat soovida ning Unitedi puurilukku David de Gead üle mängida ei suudetud. 

Ning lõpuks oli hoopis United see, kes väravavõrgu sahisema pani: 71. minutil leidis Wayne Rooney trahvilöök karustuslalas üles täiesti markeerimata jäetud van Persie ning hollandlase teine tabamus oligi tõsiasi.

Southamptoni ponnistused viigivärav lüüa vilja ei kandnud ning nii kirjutas United tabelisse viienda järjestikuse ja kokku kaheksanda võidu, kuigi kohtumise statistika järgi seda justkui uskuda ei saaks: nii sooritas Southampton mängu lõpuks 15 pealelööki Unitedi (täpsemalt van Persie) 3 vastu (neist postide vahele 7 vs 2).

Võit tõstis Unitedi 28 punktiga kolmandale kohale, Southampton (26) on viies.

Turniiritabel: