Ainars Bagatskis.Foto: AFP / Scanpix
Korvpall
9. detsember 2014, 07:00

Läti peatreener loosist: "Ära narri mind! See pole võimalik!" (4)

Euroopa korvpallimeistrivõistluste loosimise tulemustega poldud rahul mitte ainult Eestis, vaid loomulikult ka meiega ühes alagrupis mängivate peoperemeeste, lõunanaabrite juures.

Erinevalt paljudest kolleegidest ei viibinud Läti peatreener Ainars Bagatskis Prantsusmaal loosimisel, vaid andis oma hoolealustele Nižni Novgorodist trenni. Kui see läbi sai, võttis ta kõne kodumaale, et uurida loosimise tulemusi.

"Ära narri mind! Selline alagrupp pole võimalik!" vahendas Läti korvpalliliidu pressiteenistuses töötav Guntis Keisels Bagatskise emotsiooni. Juhendajat tuligi natuke aega veenda, et teda ei narrita ning tuleval suvel peab ta kaasmaalastest hoolealused tüürima just niisuguste meeskondade vastu.

"Kõik tahtsid lisaks Eestile ka Leedut meie alagruppi," vahendas Keisels lätlaste soovi. "Sealt tuleb publikut ja seega ka raha. Ning muidugi eelistasime Ukrainat Serbiale. Samuti sobib asjaolu, et meie gruppi tuli Belgia – eelmise aasta EMil kaotasime neile viimase mängu, mille võitmise korral jõudnuksime kaheksa parema sekka. Tahame neilt revanši võtta ja saamegi selleks võimaluse."

Küll on nüüd huvitav vaadata, mis hakkab saama kellaaegadega. Lätlased tahavad oma mängudega alustada kell 18.30, samas on eestlastega sõlmitud lepingus kirjas, et meie mängud ei alga enne kella 18. Seega jääks meile valdavalt üle ainult hilisõhtused kohtumised algusega kell 21.30. Samas on võimalikud mänguaegade nihutamised, sest on võimalik, et FIBA Euroopa nõuab matšide algusaegade vahele 3 tundi ja 15 minutit. Samas pole välistatud, et nädalavahetusel võib Eesti varem mängida. Et piletimüügiga alustatakse juba sel nädalal, peaks ka ajakava mõne päevaga paika saama.