Toro Rosso's French driver Jean-Eric Vergne.Foto: Tom Gandolfini
Vormel 1
9. detsember 2014, 11:48

Vormel-E meelitas enda sarja järjekordse F1 piloodi

Endine Toro Rosso meeskonna sõitja Jean-Eric Vergne oli enda tiimi peale solvunud kui talle teatati, et Red Bulli farmmeeskond jätkab uuel hooajal teiste sõitjatega, aga pahameel kadus peagi kui ta sai telefonikõne, kus teda kutsuti uudsesse vormel-E sarja, kus piloodid sõidavad vormelitega, mille peamine jõuallikas on elektrit tarbiv mootor.

Vergne tundis põnevust –vormel-E sari on viimasel ajal tõmbanud enda sarja järjepidevalt kuulsaid sõitjaid ja endiseid vormel-1 piloote. Kui Andretti vormel-E meeskond pakkumise tegi, siis ei kaalunud Vergne pikalt ja allkirjastas lepingu, mille abil saab ta starti minna juba sellel nädalavahetusel Uruguays, Punta del Este ePrix võistlusel.

Vaadates Vergne'i konkurente, tekib mulje justkui vaataks mõne aasta tagust vormel-1 sarja pilootide nimekirja: starti lähevad endistest F1 sõitjatest Lucas di Grassi, Nelson Piquet Jr., Jerome D'Ambrosi, Bruno Senna, Sebastien Buemi, Jaime Alguersuari, Jarno Tulli ja Saksamaa üks pikaajalisemaid F1 sõitjaid, Nick Heidfeld. Vergne'i tiimikaaslane on kusjuures Franck Montagny, kes on samuti F1 tasemel sõitnud.

„"Selliseid võimalusi ei avane just tihti, et sa saad sõita sellisel aastaajal ja niivõrd kõrge tasemega sarjas. Ootan võistlust põnevusega, eriti raja asukoha tõttu. Kuigi mul pole kogemusi elektrivormelitega, tundub, et liiga on perspektiivikas ja eriti hea meel on võistelda nii prestiižse meeskonna eest nagu Andretti;" ütles Vergne pressiteates vormel-1 ringkondadele.

Vergne on võitnud Briti F3-sarja 2010. aastal ja viis GP-d Vormel Renault 3.5-sarjas järgmisel hooajal. Viimased kolm hooaega on ta olnud Toro Rosso esimene-teine piloot, kuid kuna selle aja peale ei suutnud ta võita ühtegi poodiumikohta ja jäänud sõitjate üldarvestuses alati esimese 12 seast välja, jäi ta uuest lepingust Toro Rossoga ilma. Kusjuures tänavusel hooajal Toro Rossos kõva hooaja teinud Vergne'i meeskonnakaaslane Daniil Kvjat tõuseb uuel hooajal Red Bulli, Daniel Ricciardo kõrvale.