Ujujad stardis.Foto: MARWAN NAAMANI
Ujumine
9. detsember 2014, 12:56

Suurbritannia ujumiskoondise peatreener on pettunud Rio olümpia programmijuhtides

Suurbritannia ujumiskoondise peatreener Jon Rudd väljendas pettumust Rio de Janeiro suveolümpia programmijuhtide suunas, sest viimaste plaanide järgi kavatsetakse ujumisdistantside finaale korraldada hilisõhtul.

Põhjus on lihtne – olümpia organiseerijad tahavad, et ujumine jõuaks mitmete ameeriklasteni suurte televisioonireitingute pärast. See on tinginud olukorra, kus mitu finaali on praeguse kava järgi algamas kell 22-23, mõni isegi koguni minutid enne südaööd.

"Olen pettunud, et selline tulemus on võimalik. Eriti kuna teema ümber on palju suitsu ja hämamist, keegi ei soovi vastutust võtta. Rahvusvaheline Olümpiakomitee väidab, et idee pärineb pigem Rahvusvaheliselt Ujumisföderatsioonilt, nemad omakorda, et kõige taga on ikkagi ROK. Ja siis ütlevad mõlemad, et sportlased on rahul nende otsusega ja ei kurda, kuigi tean väga hästi, et paljud ujujad on pahased. Häbiväärne olukord," lausus Rudd veebilehele swimvortex.com.

„Kui küsida minult, kas see on õige otsus ja kas ujujatega konsulteeriti varem läbi, siis ütlen lühikese vastuse – ei. Mitmete meeste ja naiste jaoks on Rio olümpia nende karjääri tippvõistlus ja kui nad ei saa ujuda heades tingimustes, siis tulemused jäävad loodetust kahvatumaks. Saame hakkama ja kohandume, kuid kahju, et ohverdame sportlaste heaolu telereitingute jaoks," lisas ta.

ROK kinnitas eelmisel nädalal, et hilisõhtused finaalid ja poolfinaalid on kavas olemas ja paigas, kuid täielik ajakava on alles väljatöötamisel.