Gert Dorbek tabas viimasel veerandil mitu olulist kolmepunktivisetFoto: LAURA OKS
Korvpall
9. detsember 2014, 19:34

HÄSTI! Viimasel veerandil vägevat sisu näidanud TÜ/Rock tagas eurosarjas edasipääsu! (3)

Korvpalli EuroChallenge'i sarjas kindlustas voor enne alagrupiturniiri lõppu edasipääsu TÜ/Rock, kui võõral väljakul alistati Bulgaaria klubi Sofia Lukoil Academic kahe punktiga 75:73.

Kohtumine kulges kuni neljanda veerandaja alguseni punkt-punkti heitluses, kuid siis tabas tartlasi mõõn ning kuus ja pool minutit enne kohtumise lõppu jäädi ootamatult juba 11-punktisesse kaotusseisu 55:66. 

Õnneks sopsasid kohe seejärel kolmestega Janar Talts ja Gert Dorbek, kuid veel neli minutit enne lõpusireeni juhtisid vastased ikkagi seitsme punltiga 70:63. 

Rock ei visanud siiski püssi põõsasse, Dorbek tabas seitse-null vahespurdi lõpetuseks kolmese ja seis oli 2:34 enne normaalaja lõppu viigis. 43 sekundit enne lõppu said vastased viimast korda punktiga juhtima, kuid vanameister Valmo Kriisa kaks ning Augustas Peciukeviciuse üks tabanud vabavise tõid Rockile ülimagusa 75:73 võidu.

Rocki resultatiivsemad olidki Talts 17 ja Dorbek 15 (kolmesed 5/9) punktiga, Sofia klubi kasuks viskas Charles Thomas 20 silma.

Rock (4/1) tagas pääsu 16 parema sekka, Lukoil Academic (1/4) piirdub aga kindlasti vaid alagrupiturniiriga.