Foto: MARI LUUD
Korvpall
10. detsember 2014, 07:00

Eurochallenge’i sarjas edasipääsu kindlustanud Rocki võtmesõnad: parem füüsis ja eneseusk (1)

Tartu Ülikool/Rock võitis korvpalli Eurochallenge’i sarjas võõrsil Bulgaaria tippklubi Sofia Lukoil Academicut 75:73 ja kindlustas enne järgmisel nädalal mängitavat B-grupi viimast vooru 4 võidu ja 1 kaotusega edasipääsu.

Viimasel ajal on Rocki trumbiks saanud lõpuminutid ja otsustavatel hetkedel tehti mäng ära seegi kord. Kui Lukoil Academic oli 221 cm pikkuse horvaadi Bruno Šundovi kaugvisete toel 6.32 enne neljanda veerandaja lõppu Rocki 55:66 kaotusseisu jätnud, ei heitnud tartlased meelt, vaid hakkasid järjekindlalt vahet tagasi tegema. Lõpuks suudetigi vabavisete virvarris hinnaline võit endale jätta.

"Ei oska öelda, kas see oli meie hooaja parimaid mänge, aga kindlasti üks parimaid võite. Eriti hinnatavaks teeb selle asjaolu, et vastastel oli punkte väga vaja ja nad olid meie vastu hästi valmistunud. Aga suure hingestatusega pigistasime ikkagi võidu välja. Juba minutilistel vaheaegadel nägin, kuidas mängijad üksteist toetasid ja ergutasid," rääkis Kullamäe pärast kohtumist.

Et suurepärase lõpuga saadi ka kaks eelmist eurosarjavõitu Körmendi ja Targu Jiu Energia üle, on välja joonistunud korralik muster. Kullamäe hinnangul on edu saavutatud mitme teguri toel.

"Esiteks on mängijate füüsiline vorm paremaks läinud, seega jõuame terve satsina täiega lõpuni pingutada. Iga hea esitusega kasvab ka enesekindlus ja näiteks täna oli selgelt näha, kuidas Gert Dorbek võttis mängu julgelt enda peale. Kolmandaks on tasavägistes heitlustes alati roll õnnel ja seda meil taaskord ka oli."

Viis kolmest tabanud Dorbek tõi Rockile 15 punkti, Janar Taltsi arvele jäi 17 silma. Kui teisipäeval suudab Rock koduväljakul

Körmendit võita, saadakse teist hooaega järjest kätte ka alagrupiturniiri esikoht. "Pinged on maas, aga hinnaalandust me kindlasti ei tee. Siiralt hea meel, et saime edasipääsuga vähemalt kuus mängu juurde ja meil on võimalik mõnusa rütmiga jätkata," lausus Kullamäe.

B-grupi teises matšis võitis Targu Jiu koduväljakul Körmendit 73:72. Kaido Saksa (5 p) klubi Aarhusi Bakken Bears kaotas kodus Frankfurti Skylinersile koguni 61:94 ja jätkab võiduta.