Foto: ARNO SAAR
Korvpall
10. detsember 2014, 07:00

Ukraina portaal: meid pandi ettekavatsetult Baltikumi alagruppi (7)

Huvitava avaldusega tuli pärast Euroopa meistrivõistluste alagruppide loosimist välja Ukraina korvpalliportaal basket-planet.com.

"FIBA Euroopa pani meid ettekavatsetult Baltimaade alagruppi. Et Ukraina satub Riiga mängima, oli selge kõigile, kes on vähem või rohkem kursis niisuguse organisatsiooni nagu FIBA Euroopa tööpõhimõtetega. Euroopa korvpallibosside välja mõeldud partnerföderatsioonide osas aitas variant "Läti + Eesti" saavutada olukorra, kus Ukraina ei saa naaberriigiga (siin peetakse silmas Venemaad – toim) kokku minna. Muidu tehtuks loosimise eel otsus, kuidas vältida meie ühte alagruppi sattumist," kirjutas portaal.

Point, nagu öeldakse, on olemas, vaevalt soovituks konfliktiriike karvupidi kokku lasta. Et Eesti ja Venemaa kuulusid ühte tugevusgruppi, piisaski sellest, et Ukraina läheb Eestiga kokku – venelased ei saanud sellesse gruppi enam sattuda.

Ainsaks küsimuseks jääb – teise tugevusgrupi meeskondi loosinud endine Saksamaa äss Patrick Femerling pidi teadma, et Serbia tuleb korvist välja võtta enne Ukrainat (see selgus hiljemalt siis, kui sai teada, millisesse alagruppi lähevad korraldajariigid). Teooriale lisab tuge tõsiasi, et loosimise teleülekandes näidati just ja ainult Femerlingi kolme esimese palli korvist välja võtmist kõige kaugema kaameraga. Ning see, kuidas Serbia ja Ukraina sildid pallidest välja krutitakse, jäi keskmisele kaugusele – enamik pallide avamistest võeti aga üles lähiplaanis. Ehk ei ole võimalust väikseimalgi moel tuvastada, kas Serbia ja Ukraina silti sisaldanud pallid olid kuidagi eriliselt märgistatud. Vaata esmaspäeval Disneylandis toimunut videolt! Loosimisprotseduur algab 14.10.