Zlatan Ibrahimovic ja Lionel Messi.Foto: -
Meistrite liiga blogi
10. detsember 2014, 10:18

Toomas Vara | Lionel Messi on nagu Mart Müürisepp ja Zlatan Ibrahimovic nagu Kristel Aaslaid (2)

Viasat Sport Balticu kanalil Meistrite liiga kohtumisi kommenteeriv Toomas Vara hoiab oma jalgpalliblogis Euroopa tähtsaimal vutivõistlusel silma peal. Erilise tähelepanu all on Eesti televaatajani jõudvad kohtumised.

Viasat Sport Baltic: AS Roma – Manchester City

Müncheni Bayern on alagrupis E nii edasipääsu kui ka esikoha 12 punktiga juba taganud. Ülejäänud meeskondadel – AS Romal, Manchester Cityl ja Moskva CSKA-l - on kõigil võimalus veel 16 parema hulka pääseda, sest kõigil kolmel on enne viimast mängu võrdselt 5 punkti. Lühikokkuvõte kolme klubi võimalustest on selline:

Kõige raskem on CSKA olukord, sest viimases voorus kohtutakse võõrsil Bayerniga. Isegi juhul kui Pep Guardiola laseb mitmel põhimehel puhata on raske uskuda, et venelased võiks Saksamaalt positiivse tulemuse saada.

Seega, lähtudes eeldusest, et CSKA ei suuda Saksamaal korda saata ei suurt (võit) ega isegi mitte väikest (viik) imet, siis piisab Romale edasipääsemiseks City vastu lisaks võidule ka 0:0 viigist (Manchesteris mängiti 1:1).

Kui CSKA siiski üllatab ja teeb Bayerniga Münchenis viigi, siis sobib Romale juba ükskõik millise skooriga võetud punkt, sest 6 punkti ja "surnud ringi" korral oleks Roma-City-CSKA omavaheliste mängude võrdluses eelis just itaallastel.

Cityle piisab CSKA kaotuse puhul loomulikult võidust või viigist kui see on suurema skooriga kui esimese mängu 1:1. Kõige õnnetum on City olukord aga juhul kui CSKA tõepoolest Bayernit äkki võidab, sest siis ei aita neid ka võit Roma üle kuna teadupärast City – CSKA omavahelises võrdluses on eelis venelastel tänu City kodustaadionil võetud 2:1 võidule.

Lugedes seda eeltoodud kõrgemat matemaatikat ilmselt nõustute, et omal veidral moel toimusid selle alagrupi otsustavad sündmused hoopis eelmise mänguvooru lõpusekunditel. Meenutame. Moskvas mängivad CSKA ja Roma. Mängu kolmandal lisaminutil lööb CSKA keskkaitsja Vassili Berezutski 1:1 viigivärava. Seejärel paar tundi hiljem Manchesteris. Käimas on City – Bayerni mängu kolmas lisaminut kui Sergio Aguero lööb valitseva Inglismaa meistri 3:2 võiduvärava. Olgem ausad, kui need dramaatilised väravad oleks löömata jäänud vaataksime täna ilmselt hoopis mõnd muud mängu.

Arvan, et Roma läheb mängima suhteliselt kinnist mängu. Samas kõikide sarjade peale 5 viimast mängu järjest võitnud Cityl on kindlasti enesekindlust ja tahtmist, et ka võõral väljakul ründama minna. Viimane kohtumine kui City ei suutnud skoorida oli Inglise liigakarikas Newcastle Unitedi vastu 29. oktoobril. Peale seda on löödud keskmiselt üle 2 värava mängu kohta, nii et väravad ilmselt Cityl löömata ei jää. Küsimus on kas Francesco Totti & Co suudavad mõnega vastata? Pakun Cityle 2:1 võitu.

TV6: Barcelona – Pariis Saint-Germain

Mõlemad on edasi pääsenud, ei Ajax ega Apoel suutnud kahele rikkurklubile sel hooajal alagrupis vastupanu osutada. Ometi on panused päris kõrged, sest omavahelise mänguga otsustatakse kes alagrupi võidab ja väldib esimeses play-off´i ringis näiteks Bayerni või Chelseaga kokku minemist (PSG peab teiseks jäämise korral kartma ka veel näiteks Reali). Favoriiti on raske pakkuda - PSG-l on väike eelis (punktid PSG-l 13 ja Barcal 12), katalaanidel veidi suurem, sest mängitakse kodusel Camp Noul.

Tegelikult valisime selle mängu kuna fännid tahavad näha Lionel Messit. Ja Zlatan Ibrahimovici. Kes siis ei tahaks. Messi on ju kõigi koduperenaiste lemmik. Põhimõtteliselt nagu meie oma Märt Müürisepp. Ja Ibra on nagu Kristel Aaslaid. Eemalt vaadates jõuline, aga tegelikult hea südamega. Arvan, et see mäng lõppeb 2:1 Barcelona võiduga.

Kõigi nende elu-ja-surma-peale-mängude taustaks midagi elujaatavat: The Fray „How To Save a Life".