Meenutus 2012. aasta MM-finaalturniiri alagrupimängust Eesti - Slovakkia, mis lõppes 4:4 viigiga, mis sobis Slovakkiale. Paremal Eesti koondise praegune kapten Roman Pass.Foto: IFF
Spordivaria
10. detsember 2014, 10:44

TÄNA: Saalihoki MMi 1/8-finaal Eesti – Slovakkia. Vaata otsepilti!

Saalihoki MM-finaalturniiril algavad täna väljalangemismängud – kell 14 algavas 1/8-finaalis on vastamisi Eesti ja Slovakkia. Mängu võitjat ootab veerandfinaal valitseva maailmameistri Rootsiga.

Slovakkia on Eesti jaoks viimastel aastatel väga tuttavaks saanud meeskond. Kevadisel MM-valikturniiril saadi neist 6:1 jagu, aga 2013 sügisel kaotati maavõistlus 4:6 ja 2012. aasta MMil mängiti alagrupis 4:4 viiki, mis Eesti toona veerandfinaalist välja jättis. Loodetavasti läheb täna teisiti.

Eesti peatreener Argo Kungla tõdes, et Eesti ja Slovakkia näol on tegu võrdsete vastastega:"Eks mõlemal tekivad momendid, kus vallatakse palli ja domineeritakse. Tuleb tasavägine lahing, mille otsustavad kaks asja: kes on väravaviskamisel teravam ja kes jaksab kaitses paremini kannatada. Slovakkia on meile tuntud meeskond. Nad panustavad eelkõige esimesele viisikule, kus staarideks kaks Tšehhi kõrgliiga mängijat."

Eesti meeskond saab matši eel täiendust – avamängus põlve vigastanud Siim Veersalu asemel saabus eile õhtul MMile kogenud ründaja Vladimir Nurmi.