Viimati kohtus Eesti maailma tugevaima saalihokiriigi Rootsiga 2010. aasta MMi alagrupiturniiril, kui tuli vastu võtta 1:21 kaotus.Foto: IFF
Spordivaria
11. detsember 2014, 10:54

TÄNA: Eesti kohtub saalihoki MMi veerandfinaalis maailma esinumbri Rootsiga. Vaata otsepilti! (2)

Saalihoki MM-finaalturniiril tehakse täna alguse veerandfinaaliga. Õhtul kell 20 on 12 000 pealtvaatajat mahutavas Scandinaviumi hallis vastamisi Rootsi ja Eesti.

Rootsi on seitsmekordne maailmameister, tiitlikaitsja ja igasuguse kahtluseta maailma saalihokimaa number üks. Just svenssonite maal on saalihokikultuur kõige mitmekesisem. 2008 ja 2010 MMidel jäid nad küll Soomele alla, aga 2012 taasvallutasid trooni üliveenvalt – finaalmatši Soome vastu asuti 9:0 juhtima ja võideti 11:5.

Eesti mängis Rootsiga viimati 2010. aasta MMi alagrupiturniiril, kui kaotati 1:21. 1996. aasta MMil olid Rootsi võidunumbrid 17:0. Võrdluseks olgu öeldud, et eelmise, 2012. aasta MMi veerandfinaalis alistas Rootsi 18:0 Slovakkia, kellest Eesti eile 1/8-finaalis 7:2 jagu sai.

"Meid ootab kaitses kükitamise mäng. Tuleb ära kannatada ja anda endast kõik, et skoor viisakaks jääks. 20väravaline saun võib moraalile paugu panna," märkis peatreener Argo Kungla pärast eilset võitu 1/8-finaalis.

Eesti koondise üks juhtmängijaid, Rootsis üles kasvanud Jonas Thomsson ütles sealsele saalihokiportaalile innebandy.se antud intervjuus nii: "Rootsi on All-Star meeskond, keda vaadatakse nagu Harlem Globetrottersit. Meie eesmärk on võimalikult kõrge koht MMil ja seetõttu anname mõnele vigastusega kimpus olevale mehele puhkust. Aga ilmselt läheb kergeks malemänguks, sest ka Rootsi annab põhimeestele puhkust."'

Eesti jaoks on käesolev MM esimene pärast 2006. aastat, kus meeskonda ei kuulu vennad Henrik ja Kristian Talme, kel mõlemal ohtralt kogemusi Rootsi kõrgliigast. "Meil käib põlvkondade vahetus, mistõttu oleme ääretult rahul, et jõudsime kaheksa parema sekka. Meie meeskonna teravaim tipp ei pruugi olla enam sama kõrge kui varem, aga noored kasvavad tulevikus väga headeks mängijateks. Näiteks on MM-koondises 1996. aastal sündinud Tanel Kasenurm, kes oskab saalihokipalliga teha asju, mida mina ei suuda isegi rannapalliga teha!" kiitis Thomsson oma noori kolleege.