Video: Viljar Voog
Olümpia
11. detsember 2014, 18:44

ÕHTULEHE VIDEO | Neinar Seli: kohtusaaga tõttu ei saanud EOK-le nii palju raha koguda, kui soovinuks (3)

Eesti Olümpiakomitee (EOK) president Neinar Seli ütles pärast EOK esindajate kogu koosolekut videointervjuus Õhtulehele, et kui spordirahvas talle umbusaldust ei avalda, ei näe ta põhjust kohast loobuda. Teatavasti mõistis Harju maakohus ta teisipäeval süüdi, sest Seli hääletas 2013. aasta oktoobris Tallinna Sadama nõukogu juhina EOK-le 250 000 eurose toetuse andmise poolt.

"Ühestki ametist ei pea kinni hoidma, eriti kui see antud ühiskondlikel alustel nagu minu puhul. Aga kuna ma olen olnud võitlejatüüp ka spordi poole pealt, siis ka esimese raundi kaotus ei anna põhjust kogu lahingut kaotada. Mina võitlen lõpuni ja minu saatuse üle otsustavad need, kes mind on siia valinud ehk esindajate kogu," rääkis Seli.

EOK kinnitas täna ka 2015. aasta eelarve, mis on 7 protsenti suurem kui eelmisel aastal mahus ligi 6,5 miljonit eurot. Seli tunnistas, et kuigi eelarve on kasvanud, oleks ta oodanud veelgi suuremat tõusu. "Positiivseid üllatusi oleks võinud rohkem olla. Eks ka enda energiat on selle aasta jooksul läinud mujale ja ei ole saanud seda nii palju (raha kogumiseks) rakendada, et seda tulemust parandada. Vähemalt edasiminek on ja järgmisel aastal saame parematest numbritest rääkida," viitas ta kohtuprotsessi ruineerivale mõjule.

Vaata lisaks videost, kuidas põhjendab Seli Sotši olümpiamängude ebaõnnestunuks kuulutamist!