Eesti saalihokikoondise peatreener Argo Kungla.Foto: ESHL
Spordivaria
11. detsember 2014, 22:53

Peatreener 0:17 kaotusest: Rootsi tuli täiega panema ja meil sai jõud otsa (18)

Eesti saalihokikoondise peatreener Argo Kungla tõdes pärast MM-finaalturniiri veerandfinaalis Rootsi käest saadud 0:17 kaotust, et meeskonnale ei saa teha etteheiteid väheses võitlemises või allaandmises. Jõud sai lihtsalt otsa.

"Me mängisime viiendat päeva järjest ning vastas oli maailma kõige tugevam saalihokimeeskond oma absoluutselt parimas koosseisus. Rootsi teadis, et võidab, aga ei andnud kellelegi puhkust. Kõik põhivennad mängisid algusest peale. Ning pool mängust suruti meid terve väljaku ulatuses.

Esimese kolmandiku pidasime vastu (Eesti kaotas selle 0:3 – toim), aga siis sai jõud otsa. See viies järjestikuna mängupäev oligi põhiline märksõna ja põhjus, miks skoor nii inetuks läks. Rootsile tuleb au anda, et nad võtsid mängu tõsiselt – kõik rootslased olid himu täis ja tulid täiega panema.

Enne mängu andsime meeskonnale ainult ühe juhise – võidelda lõpuni ja mitte käsi üles tõsta. Võideldigi kuni jaksati. Rootsi mängijad on nii head ja harutasid meie kaitse pärast mõningaid raskusi lahti. Kahju, et ise nulli peale jäime. Võimalusi väravaviskamiseks oli, aga sisse ei saanud," rääkis Kungla.

Reedel on Eesti meeskonnal igatsetud puhkepäev ning laupäeval kohtutakse eelmisel õhtul mängitud veerandfinaali Šveits – Läti kaotajaga, et selgitada, kumb meeskond mängib pühapäeval 5., kumb 7. kohale.

"Laupäeval paneme kõik mängu. Meil on kindlasti võiduvõimalus olemas. Praegu tundub, et ka vigastustega pole probleeme. Nagu 1/8-finaalis Slovakkiaga, läheme ka laupäeval mängima kahe viisikuga. Et vastane, olgu see siis Šveits või Läti, aga ilmselt on ikka Läti, mängib oma veerandfinaali reede õhtul, annab meile kerge eelise.

Mäng algab laupäeval kell 13 (kohalik aeg – toim) ja taastumisaeg on vastasel väike, ent turniir, mis selja taga, seevastu pikk. Kui suudaksime taas õige mängu võita (Kungla viitab siin, et alagrupis saadud kolm kaotust ei omanud suurt tähtsust, sest 1/8-finaalis saadi Slovakkiast jagu – toim), oleks lõppkokkuvõttes tulemus väga okei. MMil kuue parema sekka tulla oleks vaieldamatult suur õnnestumine," lausus Kungla.