Jaak Mae.Foto: Mati Hiis
Spordivaria
12. detsember 2014, 07:00

Kas EOK-l oli õigus Sotši olümpiamängudel esinemine ebaõnnestunuks kuulutada? (13)

Eile toimunud EOK esindajate kogu luges Eesti sportlaste esinemise 2014. aasta Sotši taliolümpiamängudel ebaõnnestunuks. Otsuse langetamisele (poolt oli 28 ja vastu 3 esindajate kogu liiget) eelnenud sõnavõtud olid siiski pehmemad ning samuti puldi taga käinud Eesti suusaliidu peasekretär Jaak Mae polnud üldise hinnanguga nõus.

"Hindasime alaliidu sees sportlasi individuaalselt. Loomulikult oli neid, kes ebaõnnestusid, aga oli ka sportlasi, kes tegid korraliku etteaste. EOK lõpliku otsusega ma seega tõepoolest nõus pole," ütles Mae pärast koosolekut Õhtulehele.

EOK president Neinar Seli põhjendas hinnangut lihtsalt: medalit ei saadud ja ainus esikümnekoht (10.) tuli meeste suusatamise teatesõidus.

Täitevkomitee liikme Jaak Salumetsa arvates polnud otsus samuti karm. "Oleme täitevkomitees seda asja üsna põhjalikult juba arutanud ja on aeg lõpuks ka välja öelda, mis seisud meil on," rääkis ta.

Endine sõudetipp Jüri Jaanson hääletas aga otsuse vastu. "Olukorras, kus olümpiakomitee ei võta endale spordialaliitude sisulise tegevuse eest vastutust, pole ühe ja kõikehõlmava hinnangu andmine õige," selgitas ta.