Tänases Eesti meeste võrkpalli karikafinaalis Pärnu–TTÜ on kerge soosik suvepealinna meeskond. Foto: Laura Oks
Võrkpall
13. detsember 2014, 07:00

Kes võidab karikafinaali – Pärnu või TTÜ?

Täna selgub Tartus Eesti meeste võrkpallihooaja esimene suur võitja, kui karikavõistluste finaalmatšis on kell 16 vastamisi Pärnu ja TTÜ. Esimene on käimasoleval hooajal näidanud kindlaimat mängu, teine kaitseb mullu võidetud karikat.

Eesti-Läti ühisliigas on tänavu kohtutud korra – oktoobri lõpus võidutses kodus mänginud Pärnu 3:2. Kas tänane finaal tuleb samuti sportlikult põnev? "Publiku pärast soovin, et tuleks. Aga enda pärast, et ei tuleks," kostab Pärnu peatreener Avo Keel. Kolleeg Janis Sirelpuu ennustamisega tegelda ei soovi.

Kui Keel peab meeskondade šansse võrdseks, siis Eesti kihlveoportaalid teevad Pärnu meeskonnast finaalis soosiku. Sirelpuud see ei üllata. "Pärnul jagub võimu, et meid suruda. Aga võib-olla juhtub midagi sellist nagu mulluses karikafinaalis, kus kohtusime Tartuga, kes mängis kaks geimi nii hästi, et meil polnud mitte midagi teha, ent 0:2 kaotusseisust tulime karikavõitjaks."

Keele arvates peitub tänase karikafinaali võti servis ja selle vastuvõtus, nagu tänapäeva võrkpallis ikka. "Usun, et mõlema meeskonna sõjaplaan on üles ehitatud loogiliselt – kõigepealt püütakse vastane serviga välja lüüa, et nende mäng võimalikult lihtsaks läheks. Kui ühel meeskonnal õnnestub vastuvõtt selgelt kehvemini, siis pikka pidu ei tule. Hästi huvitavaks võib finaal minna siis, kui vastuvõtul näidatakse umbes võrdseid numbreid, sest rünnakul ja sidemängijate osas jagub kvaliteeti mõlemal meeskonnal."

Karikasarja hinnatakse

Mõlemad peatreenerid nõustuvad, et karikasari jääb staatuselt selgelt Eesti–Läti ühisliigale ja Eesti meistrivõistlustele alla, kui rõhutavad, et kindlasti pole tegu tähtsusetu võistlusega.

"Võitja tagab ju eurosarjakoha, mis annab karikafinaalile väikese piruka juurde – võitja saab kevadele eurosarjakoha mõttes julgelt vastu minna," sõnab Keel. "Mulle tundub, et võrkpallirahva jaoks on karikavõit tähtsam kui näiteks Eesti korvpallis. Võrkpallis kõik ikka tahavad seda karikat võita," sõnab Sirelpuu.

Meeste finaal algab kell 16 Tartu Ülikooli spordihoones. Kell 13 mängitavas naiste finaalis kohtuvad Kohila ja TTÜ.