Aivar Rehemaa, klassikat sõitmas. Foto: STANISLAV MOSHKOV
Talisport
13. detsember 2014, 16:30

Eesti mehed põrusid Davosi MK-etapil, Sundby jätkab võimsal kursil (6)

Murdmaasuusatamise maailmakarikasari jätkus täna Davosis, kus mehed võistlesid kunagisel eestlaste lemmikalal: eraldistardist 15 kilomeetri klassikadistantsil. Seekord jäid meite mehed kaugele tipust, Aivar Rehemaa lõpetas koondise parimana alles 57. kohal.

Juba 5 kilomeetri vaheajapunktis oli aru saada, et eestlastele siit head nahka ei tule: Raido Ränkel oli alles 60., Rehemaa 63., Algo Kärp ja Karel Tammjärv sootuks järgmises kümnes. 10 kilomeetri vaheajapunktiks oli Rehemaa tõusnud küll Ränkelist ette, aga hoidis ikkagi alles 62. kohta.

Finišijoonel selgus, et Rehemaa kaotus võitjale on üle kolme minuti (+3.09,5) ja tulemuseks 57. koht. Algo Kärp jagas 63.-64. kohta (+3.48,6), Raido Ränkel oli 65 (+3.53,3) ja Karel Tammjärv 67. (+4.00,9).

Etapi võitis norralane Martin Johnsrud Sundby kellele järgnes kaasmaalane Didrik Tönseth (+6,6). Poodiumi madalaima astme hõivas šveitslane Dario Cologna, kellel jäi vaid 0,8 sekundit puudu lõpuks, et alistada Tönseth.

Nagu ikka, oli ka sel korral esikümnes mitu norrakat lisaks esiduole, norralane Sjur Röthe jäi esimesena kolme parema seast välja. Röthele järgnesid Daniel Rickardsson (Rootsi), Sami Jauhojärvi (Soome), Calle Halfarsson (Rootsi), Chris Andre Jespersen (Norra), Maksim Võlegžanin (Venemaa) ja esikümne lõpetas kuulus Petter Northug (Norra).