Pärnu oli TTÜst üle 3:1Foto: Tarmo Haud
Võrkpall
13. detsember 2014, 18:56

ÕHTULEHE VIDEO, REPORTAAŽ ja GALERII | Pärnu eestlased alistasid karikafinaalis TTÜ välismaalased

Kui TTÜ meeskonna kõige resultatiivseimad mängijad tänases karikafinaalis olid võõrleegionärid Daniel Maciel ja Kirill Krasnevski, siis Pärnu meeskond oli puhtalt eestlaste päralt ja seega lähtusid nad teel tiitli suunas teada mõttest: algul ei saa vedama, pärast pidama.

Tuleb tõdeda, et avageimis oli Pärnul kohe alguses väike hoog siiski sees, ent 14:10 edu anti kiirelt käest ja punkt punkti mängus kõiguti skoorini 20:20. Seejärel võttis TTÜ Macieli juhtimisel ette 4:0 spurdi, millest piisas 25:21 võiduks.

Sama stsenaarium kordus peaaegu ka teises geimis, ent natukene hiljem. 15:15 tasamängult kütsid pärnakad katla kuumaks ning läksid juhtima 21:16. TTÜ alustas Krasnevski servidel hambad ristis tagasitulekut ja 6:0 soologa mindi omakorda 22:21 ette. Raske töö nulliti aga oma eksimustega: kaks rünnakut järjest eksis Maciel, Kristjan Jürima realiseeris ühe löögi 23:23 seisuks, ent siis unustati blokki hüpates käed võrku ning viimasel rünnakul pani Timo Tammemaa ühese bloki Mihkel Talinale – 25:23.

Nüüd oli Pärnu juba hoos. Kolmandas geimis haarati juhtotsad varakult ja kuigi tudengid said lähedale, ei jõutud kordagi viigini. Lisakäigu lükkas suvepealinlaste mängule sisse Tamar Nassar, kes 19:17 seisul tõi kaks bloki- ja kaks rünnakupunkti ja kindlustas Pärnule 25:18 geimivõidu ning 2:1 eduseisu.

Neljas ja viimane geim kulges täpselt samamoodi: Pärnu ees, TTÜ kannul. Tudengite sidemängija Kusti Nõlvaku praak andis pärnakatele 16:14 edu, mida Jaanus Nõmmsalu ja Nassar kähku suurendasid ning vahe oli pöördumatu 25:20 ja 3:1 võit tõi Avo Keelele tema Pärnu treenerikarjääri esimese karika.