Aivar Kuusmaa juhendamas Rapla meeskonda.Foto: LAURA OKS
Korvpall
13. detsember 2014, 20:14

TYCO Rapla ei andnud Audentesele mingit võimalust (1)

Ainsas laupäevases Alexela Korvpalli Meistriliiga kohtumises võõrustas TYCO Rapla kodusaalis Audentese SG/Noortekoondist. Audentese noormehed suutsid Raplaga sammu pidada ühe veerandaja jagu, kuid seejärel panid Aivar Kuusmaa hoolealused oma paremuse maksma, võites mängu lõpuks 98:51.

Audentes oli mänguks paremini valmistunud ja haaras pärast paariminutilist mängu juhtohjad enda valdusesse. Seejärel toibus ka Rapla oma alguse kohmetusest ning seis tasakaalustus. Veerandaja teises pooles oli aktiivsemaks pooleks juba kodumeeskond, kes juhtis esimese veerandi järel 24:20. Pisikesel pausil tegi Rapla peatreener Aivar Kuusmaa oma meeskonna mängu korrektuurid ning teisel kümnendil oli Rapla kui teisest puust, valitsedes mängu kindlalt. Veerand võideti 27:7 ning tablool seisid poolajal numbrid 51:27.

Teisel poolajal jätkus kohtumine TYCO Rapla vedamisel. Kuigi spordigümnaasiumi poisid võitlesid südilt, oli Rapla neist kogemustega ja füüsilise jõuga üle, juhtides enne otsustavat kümmet minutit koguni 75:41. Viimasel veerandajal Tallinna meeskond enam Raplale ohtlikuks ei saanud ning kohtumise lõppedes oli Rapla eduseis 47-punktiline, lõppskooriks jäi 98:51.

„Valmistusime mänguks tõsiselt. Audentese mäng TLÜ/Kaleviga näitas, et neid peab tõsiselt võtma. Nad mängisid ka täna tubli mängu, kiidaks neid noori poisse. Esimene veerand oli meil näha, et keskendumine ei olnud päris hea, siis alates teisest veerandist kaldus asi meie kasuks," sõnas TYCO Rapla mänedžer Jaak Karp.

Rapla resultatiivseim oli 22 punkti visanud Ernestas Ezerskis. Teda toetasid Karl-Johan Lips ja Andre Pärn 17, Sander Saare 11 ning Rait Keerles 10 punktiga. Ainsana Audentese poolelt jõudis kahekohalise arvu punktideni Madis Soodla, kes viskas 15 punkti.