Arsene Wenger võib täna mängijatega rahule jääda.Foto: Tim Ireland
Jalgpall
13. detsember 2014, 23:50

Arsenal tegi Newcastle'i pihuks ja põrmuks, City ja Chelsea võtsid vajalikud võidud ära

Inglismaa jalgpalli meistriliigas toimus täna mitu kohtumist, suurklubid Chelsea, Manchester City ja Arsenal väljusid enda matšidest võitjatena.Arsenal, kelle peatreener Arsene Wenger on sattunud Inglismaal uskumatu turmtule alla klubi fännide poolt, oli täna pidurdamatu: Newcastle'i vastu tõestasid Wengeri hoolealused, et ei ole teeneka prantslase juhendamisel häda midagi: Newcastle'it suudeti võita kodus koguni 4:1. Olivier Giroud lõi avapoolajal Alexis Sancheze tsenderdusest Arsenali avavärava ja teisel poolajal väravatesadu jätkus: Santi Cazorla sai kahel korral jala valgeks (54., 88. (pen)) ja Giroud lõi oma teise värava. Newcastle'i auvärava eest hoolitses Ayoze Perez. Emirates'i staadionil kõlasid mängu lõpuvile ajaks hüüded "On ainult üks Arsene Wenger!".Chelsea oli pisut jännis südika Hull City'ga

Chelsea alistas kodus Hull City 2:0, ehkki võõrustajate vorm ja mängupilt oli pigem rabe. Eden Hazard tegi avapoolajal seisuks 1:0, kuid kindlas võidus sai olla alles siis kui Hull City mängija Tom Huddlestone teenis 60. minutil punase kaardi. Kaheksa minutit hiljem lõi Diego Costa Stamford Bridge'il 2:0 ja see jäi ka kohtumise viimaseks väravaks.

Tuleb märkida ära, et Willian ja Costa teenisid kohtuniku käest kollased kaardid sukeldumiste eest.

Lampard tõusis väravaküttide edetabelis neljandat kohta jagama

Manchester City eest tegi ajalugu laenul olev Frank Lampard, kes lõi täna enda 175. värava Premier League'is Leicester City vastu. Selle väravaga tõusis Lampard Inglise meistriliigas läbi aegade neljandaks skoorijaks, ehkki sama palju väravaid on kirjas ka prantslasel Thierry Henry'l. Võib eeldada, et Lampard möödub Henry'st lõplikult juba õige pea, sest inglane on viimasel ajal olnud suurepärases vormis.

Manuel Pellegrini ei saanud mänguga siiski rahule jääda, sest nii edurivis palliv Edin Džeko kui kaitseliini tugitala Vincent Kompany lahkusid mängust vigastustega, nende tõsidus on selgumisel. Leicester City pole nüüd võitnud juba 11 mängu järjest.

Southampton kinni madalikus

Suurüllatuse sepistas liiga üks autsaidereid Burnley, kes on võtnud viimasest kuuest matšis tublid 11 punkti. Seekord alistas Burnley tugeva Southamptoni, kusjuures viimastel oli kasutada penalti. Burnley väravavahil Tom Heatonil õnnestus Dusan Tadici löök tõrjuda väravajoonel ja natuke aega hiljem lõi Ashley Barnes palli Southamptoni väravavõrku, pall sai rikošeti Toby Alderweireldilt.

Southamptonil oli küll väga hea võimalus hiljem viigistada, aga Victor Wanyama üritus läks napilt üle lati. Southampton pole nüüd võitnud viimases viies matšis ja on vajunud meistriliigas 5. kohale, kusjuures nende taga oleval Arsenalil on sama palju punkte.

Teised mängud:

West Bromwich - Aston Villa 1:0 (Gardner 72.)
Sunderland - West Ham 1:1 (Jordi Gomez 22. pen - Downing 29.)
Crystal Palace - Stoke City 1:1 (McArthur 11. - Crouch 13.)

Tabeli esikümme:

Chelsea 39
Man City 36
Man Utd 28
West Ham 28
Southampton 26
Arsenal 26
Newcastle 23
Swansea 22
Liverpool 21
Tottenham 21