Jüri Ratas. Foto: LAURA OKS
Korvpall
14. detsember 2014, 10:47

Kaks kolmandikku Eestile eraldatud korvpalli EM-i piletitest on müüdud (1)

Reede pärastlõunal alanud korvpalli Euroopa meistrivõistluste piletimüük on olnud edukas – Eesti korvpallisõbrad olid soetanud laupäeva õhtuks 12102 piletit. 

"Hetkeseisuga on müümata 5398 piletit ehk müüdud on 12102 piletit," tõdes Eesti Korvpalliliidu president Jüri Ratas laupäeval pärast kaheksat õhtul. 

Seega, müüdud on enam-vähem täpselt kaks kolmandikku piletitest Eesti Korvpalliliidule fännitsooniks eraldatud piletitest. 

"Korvpalliliit sai EM-ilt Eesti fännidele müümiseks 17500 piletit. Uskumatu, et juba esimesel piletimüügi päeval – mis oli poolik müügipäev, ostsid koondise poolehoidjad enam kui 9100 piletit," hindas korvpalliliidu peasekretär Keio Kuhi, lisades, et ootamatult suur huvi on olnud kallimate - küljetribüüni esimese tasandi piletite vastu.

"Eesti koondis võib juba praegu kindel olla, et kuues mees – Eesti fännid – on kohal," ütles Kuhi. Ka Läti Korvpalliliidu koduleht kirjutas laupäeva päeval asiotaažist Eestis, kus ära oli toodud eelmine number - 9162 piletit esimese müügipäeva lõpuks. Leedus alustatakse piletimüügiga alles esmaspäeval.

"Kõigil teistel mängudel peale Lätiga kohtumise peaks Eesti publik olema selges enamuses," lisas Ratas reedesel pressikonverentsil. 

Kuhi lisas, et ka EM-i korraldajariik – Läti – on imestunud, et Eesti korvpallil on nii palju tulihingelisi kaasaelajaid, kes esimesel piletimüügi päeval suure osa piletitest juba välja on ostnud.

"Teeme juba täna aktiivselt tööd selle nimel, et saaksime korvpallisõprade jaoks lisapileteid," kinnitas Kuhi. Lätis osteti esimese müügipäeva kokkuvõttes üle 6000 pileti.