Kui mullu võitis Allar Raja (pildil) jõuluturniiri koos Kaspar Taimsooga, siis seekord on Raja paariliseks Tõnu EndreksonFoto: LAURA OKS
Spordivaria
15. detsember 2014, 17:48

PÕNEV-PÕNEV! Spordikuulsuste jõuluturniir toimub seekord Lõunakeskuse liuväljakul

2005. aastal alguse saanud Spordikuulsuste Jõuluturniir jõuab esimese ümmarguse tähiseni, kui 26. detsembril hakkavad meie erinevad endised ja praegused tippsportlased juba kümnendat korda selgitama suurimat koduse spordi multitalenti.

Võistlus, kus erinevate alade tippvõistlejad võtavad üksteiselt mõõtu ebatraditsioonilistel spordialadel, oli seitsmel esimesel aastal individuaalne, kahel viimasel aastal on üksteiselt mõõtu võtnud aga kaheliikmelised meeskonnad.

Tänavune Spordikuulsuste Jõuturniir toimub 26. detsembril algusega kell 14.00 Tartus Lõunakeskuse jääväljakul. Uiskude ja konkurentidega proovivad hakkama saada sõudjad Allar Raja ja Tõnu Endrekson, vehklejad Nikolai Novosjolov ja Mihails Jefremenko,  motokrossisõitjad Tanel Leok ja Hardi Roosiorg,  tõstjad Leho Pent ja Ain Pent,  kergejõustiklased Risto Mätas ja Rauno Mätas, veemotosportlased Rasmus Haugasmägi ja Erki Aabrams,  jalgpallurid Urmas Rooba ja Meelis Rooba ning  erusportlased  Kaarel Nurmsalu ja Juss Laansoo.

Lisaks sportlikele mõõduvõtmistele toimub aukülaliste paraad, kus on kohal olümpiavõitjad Aavo Pikkuus, Jaak Uudmäe ja paljud teised armastatud olümpiasangarid. Pealtvaatajatel on võimalus saada rariteetseid autogramme.

Spordikuulsute Jõuluturniir on heategevuslik ja kõigile tasuta. Päeva juhivad Margus Ader ja Ott Kiivikas.