Foto: Scanpix
Korvpall
16. detsember 2014, 07:00

Rock püüab eurosarja alagrupi esikohta (1)

Tartu Ülikool/Rocki korvpalliklubil on täna võimalus kõigi sarjade peale võtta juba 12. järjestikune võit ja tulla ühtlasi Eurochallenge’i B-alagrupi võitjaks, kui kell 19 võetakse koduplatsil vastu Ungari liiga tagaotsa klubi Körmend.

Hoolimata sellest, et Rockil on juba edasipääs kindlustatud, siis vastastele hinnaalandust ei tehta. Peatreener Gert Kullamäe on võimalikke vahegrupi vastaseid juba põhjalikult uurinud ja tema hinnangul oleks alagrupi esikoht kasulik ka edasist eurohooaega silmas pidades. Seni 4 võidu ja 1 kaotuse saanud Rock võib esimeseks tulla ka kaotuse puhul, kui teises matšis kaotab Targu Jiu Energia võõrsil Sofia Lukoil Academicule.

"Pinged on küll maas, aga läheme mängule nii, nagu peab. See on 2014. aasta viimane kodumäng ja tore oleks aasta lõpetada hea enesetundega ning loodetavasti rohkele publikule rõõmu pakkuda," rääkis ta. Võidu korral tuleks Rockile suure tõenäosusega A-grupist vastu kas Ulm (Saksamaa) või Den Boschi Shoeters (Holland), C-grupist Frankfurti Skyliners ja D-grupist on valikusse jäänud Ühisliiga keskmikud Saraatovi Avtodor ja Astana. Võõrsil oli Rock Körmendist üle 79:72 ja võrreldes selle ajaga on Ungari tiim teinud koosseisus vangerdusi. Ameeriklasest tagamehe Darrin Govensi asemele on tulnud tema kaasmaalane Charles Burgess, lahkunud on serblasest keskmängija Marko Kolaric.

"Ei usu, et nad meid millegagi üllatavad. Peamiselt tuleb keskenduda lühikestele ameeriklastele ja briti tsentrile Ryan Richardsile, kes on nüüd korvi all üksi jäänud, aga domineerib kõvasti," lausus Kullamäe. Rockil peaksid kaasa tegema kõik põhitegijad, välja arvatud keskmängija Joosep Toome, kes taastub endiselt põlvehädast.