KORDUS: Barcelona ja Manchester City kohtusid kaheksandikfinaalides ka möödunud aastal, 4:1 jäid peale katalaanid. Foto: AFP
Jalgpall
16. detsember 2014, 07:00

Meistrite liiga: favoriitidel kerge loos, pisikesed madistavad omavahel

Eile said paika jalgpalli Meistrite liiga kaheksandikfinaalid ja fortuuna ei naeratanud Chelseale ja Barcelonale, kes peavad läbi hammustama vastavalt PSG ja Manchester City pähklid. Oma hinnangu andis paaridele jalgpallitreener Igor Prins .

PSG – Chelsea

"Kui sa küsid, kes võidab, siis ma arvan, et Chelsea. Prantslased ehk Ibrahimovic ja seltskond on näidanud head minekut, koduliigas said nad küll just tappa (pühapäeval 0:1 Guingampi käest), aga Chelseal on väga hea kaitse. Ibraga tekib neil muidugi probleeme, aga üldpildi poolest on nad näidanud kindlamat mängu."

Manchester City – Barcelona

"Barcelona peaks siit ikka edasi pääsema. Muidugi ei ole see sama kindel kui kunagi nende hiilgelaegadel, aga ma arvan, et Messi ja Suarez suruvad lihtsalt ära. City võimaluseks võiks olla jõuline ja sirgjooneline tõus ettepoole aga ma usun, et Barcelona suudab nende kaitse lahti lükata."

Leverkuseni Bayer – Madrid Atletico

"Sakslastel pääses edasi lausa neli meeskonda ja see näitab nende jalgpalli hetketaset. Aga ma siiski arvan, et Atletico, oma väga kiire üleminekuga kaitsest rünnakule, suudab Bayeri üle mängida."

Torino Juventus – Dortmundi Borussia

"Eks me kõik ju tea, kuidas Dortmundil koduliigas läheb (tabelis tagantpoolt kolmandad – toim), aga alagrupist mindi edasi esimestena ja nad suudavad end nendeks mängudeks väga hästi kokku võtta. Aga ma kardan, et siit võib edasi minna Juventus eesotsas dirigent Pirloga. Liigas mängiti küll just Sampdoriaga viiki, aga ma vaatasin seda mängu ja nad valdasid väga hästi palli, puudu jäi lõpuosas olukordade loomisega. Dortmund peab keskenduma standardolukordadele ja rünnakute viimistlemisele."

Schalke 04 – Madridi Real

"Njah, Real peaks siin üle sõitma. Staaridega on neil teada lood ja nad ei suuda praegu mitte ainult võite võtta (Real on võitnud juba 20 matši järjest – toim) vaid näitavad ka ühte parimat mängu hetkel. Vaid Müncheni Bayern suudab neile vist konkurentsi pakkuda. Schalkel läheb raskeks."

Donetski Šahtar – Müncheni Bayern

"Nagu ma ütlesin, on Real ja Bayern suurfavoriidid finaaliks, kui neid kokku ei loosita. Šahtar on ka usinasti mängijaid müünud, nii et sakslased peaksid kindlalt edasi pääsema. Aga ma usun, et üheski paaris ei küta üks meeskond sisse 4-5 väravat ja esimese mänguga midagi ära ei otsustata."

Londoni Arsenal – Monaco

"Arsenal võitleb õudselt vigastustega, iga nädal on neil üks või kaks põhimeest väljas, aga viimases liigamängus võideti suurelt (4:1 Newcastle’it – toim). Nüüd on Giroud jalgadele saadud ja lööb väravaid. Mängud algavad alles veebruaris, nii et nad jõuavad end veel koguda ja Arsenal peaks edasi minema."

Basel – Porto

"Väikesed läksid kokku! Aga kuna mulle väga sümpatiseerib Baseli mäng, siis ma paneks panuse nende peale. Peatreener Paulo Sousa on meeskonna jube hästi mängima pannud ning nende üleminekud kaitsest rünnakutele on väga mõnusad. Mulle meeldib, kuidas nad läksid Liverpooli vastu mängima: julgelt, ei jäänud kaitsesse passima, kuigi neile oleks viigist piisanud."