TÜ ROCK - EGIS KÖRMEND UNGARISTFoto: ALDO LUUD
Korvpall
16. detsember 2014, 20:42

REPORTAAŽ JA GALERII: Sära kaotanud Rock jäi eurosarjas alla Ungari klubile, kuid võitis grupi (2)

Tartu Ülikool/Rockil oli suurepärane võimalus võtta teist aastat järjest korvpalli Eurochallenge'i sarjas oma alagrupi esikoht, kuid esialgu jäi see siiski lahtiseks. Ungari liiga tagaotsas virelevale Körmendile jäädi kodusaalis alla 81:83. Et B-grupi teises mängus kaotas Targu Jiu Energia võõrsil Sofia Lukoil Academicule 74:97, tuli Rocki siiski grupi võitjaks.

Rocki resultatiivseimad olid Janar Talts 17 ja Gert Dorbek 15 punktiga.

Avaminutitel näitas Rock Körmendile justkui ilmekalt, kes on B-grupi parim meeskond ja esimese viie minuti jooksul hoiti Ungari meeskond täiesti kuival. Samal ajal tegi esimese veerandajaga 11 punkti ja 4 lauapalli kogunud Janar Talts tõelisi mehetegusi – kõigepealt surus ta Gert Dorbeki söödust palli ühe käega korvi Eesti korvpalluri kohta harvanähtavalt võimsalt ja järgneval rünnakul võttis ründelauapalli ning pani veel ühe korra pealt.

13:0 edu ei tähendanud siiski, et kõik lihtsalt oleks tulnud. Körmend vähendas õige pea vahe viiele punktile, kuid Rock võitis esimese veerandaja vahetusest väljakule tulnud Augustas Peciukeviciuse korvidest siiski 21:13.

Teisel perioodil jäi Rock (loe: leedulasest tsenter Karolis Petrukonis) hätta Körmendi ohtlikuma mängija Ryan Richardsi takistamisega. 213 cm pikkune britt viskas lühikese ajaga 13 punkti ning Rocki hoidsid vee peal vaid vanameistri Valmo Kriisa kaugvisked. Neli ja pool minutit enne poolajavilet läks Körmend isegi 32:31 ette.

Kaitse ei pidanud

Poolaja lõpus ei visanud eriti mööda kumbki võistkond, aga Körmend muutus justkui täiesti eksimatuks – sisse pandi nii rasked kui kerged üritused. Seega oli Rock 20 minuti järel 45:47 kaotusseisus. Körmendi kolmesed olid samal ajal 11st 7!

Kolmandal veerandajal ei suutnud Rock samuti oma mängu käima saada. Körmendi täpsuskütid jäeti pidevalt vabaks (Csaba Ferencz kolm kolmest järjest!) ja rünnakul tehti vastastest selgelt rohkem pallikaotusi. Nii läks Rock otsustavale perioodile 62:65 kaotusseisus.

Kolme-nelja punkti suurune Körmendi edu iseloomustas ka viimast veerandaega. Viimasel minutil küttis Rocki peatreener Gert Kullamäe rahva üles ja meeskonnal tekkis põrgulärmis siiski reaalne võiduvõimalus. Minut enne lõppu viigistasid Gert Dorbeki vabavisked seisu 80:80 peale, kuid Richardsi haak viis külalised taas kahe punktiga ette.

Petrukonise üks vabavise vähedas vahe ühe punkti peale ja Rockile jäi ka viimane rünnak, kuid Peciukevicius ei suutnud palli kahel üritusel korvi saada. Rockile seega 81:83 kaotus.