Gert Kullamäe.Foto: ALDO LUUD
Korvpall
16. detsember 2014, 22:28

Rocki pealik Gert Kullamäe siunas ebaõnnestunud lõpplahenduse pärast iseennast (2)

Tartu Ülikool/Rocki korvpallimeeskonnal oli suurepärane võimalus saada kõikide sarjade peale 12. järjestikune võit, kuid Eurochallenge'i B-grupi viimases voorus jäädi koduväljakul 81:83 alla Ungari liiga tagaotsas virelevale Körmendile.

Et teises kohtumises oli Sofia Lukoil Academic koduväljakul kindlalt üle Targu Jiu Energiast, kuulus alagrupivõit teist aastat järjest ikkagi Rockile. Kindlaid vahegrupivastaseid on Rockil teada kaks: D-grupi võitja Saraatovi Avtodor ja C-grupi teine Frankfurti Skyliners. A-grupist tuleb Tartule vastu kas Brindisi Enel (Itaalia), Ulm (Saksamaa) või Den Boschi Shoeters (Holland).

Kui tänane matš oleks läinud eelnevate eurosarjamängudega ühte rada, oleks Rock viimasel veerandajal suutnud kuni 6punktilisest kaotusseisust välja tulla ja lõpuks ikkagi ise võita. Hoolimata Tartu publiku marulisest toetusest seda siiski ei juhtunud ja Augustas Peciukeviciuse kaks üritust viimasel rünnakul teed korvi ei leidnud.

„Esimene vise oli minu arust normaalne, aga ei läinud lihtsalt sisse. Ründelaua järel oleksin võinud aga parema soorituse teha," meenutas Peciukevicius otsustavaid hetki.
Aktiivselt rahvast lärmi tegema ärgitanud Gert Kullamäe möönis, et taolise lahendusega poleks pidanud kohtumine lõppema. „Võtan viimase rünnaku ja kaotuse täielikult enda peale, sest algne plaan oli jätta pall Tanel Soku, mitte Augustase kätte. Tanel on lihtsalt sel hooajal rohkem ja kindlamalt mänginud. Time-outi ajal sai aeg ruttu otsa ja ma ei jõudnud meestele rünnakust rääkida. Lõpuks püüdsin kõigile karjuda, aga lärmi sees enam keegi ei kuulnud," rääkis Kullamäe pärast kohtumist äärmiselt pettunud ilmel.

Sisse panid ka need, keda ei kardetud

Tegelikult poleks asi pidanud viimaste sekundite peale minemagi. Rock sai kiirelt 13:0 ette ja tundus, et Körmendist pole mingit vastast, kuid siis kaotasid tartlased oma sära ja tagasi nad seda ei leidudki. „Ei tea, miks initsiatiivi kaotasime. Ühel hetkel hakkasid nad sisse viskama ja meie enam ei tabanud. Neil panid kaks meest (Bela Sonyak ja Rolland Törok – toim) kaugelt sisse ja me polnud selleks absoluutselt valmis. Teisi kartsime, aga nad ka ei eksinud," sõnas Rockile 15 punkti toonud Gert Dorbek.

Materjalilt parema Rocki paremus seega maksma ei pääsenudki ja pikema kõrre tõmbas hoopis pingevabalt Tartusse sõitnud Körmend. „Lasime neil teisel veerandajal 34 paugutada. Kodusaalis! Kõik, mis lendu lasti, pandi sisse ja nad said kindluse täielikult kätte. Püüdsime maa-ala kaitsega nende rütmi rikkuda, aga see risk ennast ei õigustanud," meenutas Kullamäe.

Õnneks oli Rock edasipääsu juba varem kindlustanud ja see valmistas Kullamäele nigela esituse taustal siiski pisut rõõmu. „Napp kaotus jääb muidugi hinge närima, aga neid kuute mängu ei tahaks negatiivse tooniga lõpetada. Viimane mäng tõestas, et grupp oli ühtlane ja Körmend meie alagrupi esimese vooru üllatusvõiduga (Sofia) Lukoil Academicu üle grupi segi paiskaski."