Allan-Axel Kimbaloula Nõmme Kalju vormisFoto: Teet Malsroos
Jalgpall
17. detsember 2014, 16:26

KAHJU: suvel saadud vigastus jätab Nõmme Kalju ääreründaja Aafrika meistrivõistlustelt eemale

Mais Aafrika meistrivõistluste valikmängus Kongo Vabariigi koondise eest debüteerinud Nõmme Kalju ääreründaja Allan-Axel Kimbaloula oli toona positiivselt meelestatud ning avaldas lootust, et ehk õnnestub koondist edaspidigi esindada - paraku tõi juuli alguses Kaljut esindades saadud ränk vigastus kaasa pika mängupausi ning Kongo järgmistes valikmängudes (millega kindlustati ka koht 17. jaanuaril algavale finaalturniirile) ta enam osaleda ei saanud. Nüüd on ka selge, et kuigi Kimbaloula on taas alustanud treeningutega, siis koondise peatreener Claude Le Roy temaga finaalturniiril ei arvesta.

Le Roy otsuse tagamaad peituvad ikka selles vigastuses: Nõmme Kaljust öeldi Õhtulehele, et Kimbaloula täielikuks paranemiseks kulub veel kolm nädalat - hetkel treenib ta individuaalprogrammi alusel - ning arvestades tõika, et Aafrika Rahvaste Karika avamänguni on Kongol täpselt kuu aega, pole kuigi tõenäoline, et mees selle ajaga tippturniiriks piisavasse mänguvormi saab. Samas kinnitati Kaljust, et Kongo koondise arstid on olnud Kimbaloulaga pidevalt ühenduses ning tema paranemisprotsess on olnud nende jälgimise all.

Vaadates Le Roy esialgset valikut, kuhu kuulub 38 mängijat, tuleb nentida, et Kimbaloula vigastusest on tõeliselt kahju - tervena ja vormis olles oleks ta tõenäoliselt olnud nende 23 mängija seas, kes sõidavad Ekvatoriaal-Guineasse finaalturniirile. Näiteks on eelkoosseisus 16 mängijat kohalikust Kongo liigast, lisaks 3 mängijat mujalt Aafrika liigadest ning ülejäänud esindavad Euroopa klubisid.

Meeskonna tuntumateks nimedeks on ehk Pireuse Olympiakose poolkaitsja Delvin Ndinga ja Almeria ründaja Thievy Bifouma, samal ajal riigi kuulsaima vutimehe, hetkel Moskva Dünamot esindava keskkaitsja Christopher Samba teenetega Le Roy ei arvesta.

Kongo koondis kuulub finaalturniiril ühte alagruppi korraldajamaa Ekvatoriaal-Guinea, Gaboni ja Burkina Fasoga, meeskonna otsustav ettevalmistuslaager algab 2. jaanuaril ja see viiakse läbi Senegalis.

Kongo eelkoosseis 2015.a Aafrika meistrivõistlusteks:

Väravavahid: Chansel Massa (AC Léopards de Dolisie/Kongo), Christoffer Mafoumbi (Le Pontet/Prantsusmaa), Pavhel Ndzila (Etoile du Congo/Kongo), Joe Ombandza ( AC CNFF/Kongo)

Kaitsjad: Sagesse Babélé, Boris Moubio ja Dimitri Bissiki (AC Léopards de Dolisie/Kongo), Baudry Marvin Tony (SC Amiens/Prantsusmaa), Francis Nganga (Charleroi/Belgia), Igor Nganga (FC Aarau/Šveits), Arnold Bouka Moutou (SCO Angers/Prantsusmaa), Bernard Itoua Onanga (FC Platanias/Kreeka), Grâce Miguel Mamic Itoua (FC Kondzo/Kongo), Maël Lépicier (Royal Antwerp/Belgia), Grace Itoua Mamic, Atoni Mavoungou (AC CNFF/Kongo)

Poolkaitsjad: Hardy Binguila (Diables Noirs/Kongo), Delvin Ndinga (Olympiakos/Kreeka), Prince Oniangué (Reims/Prantsusmaa), Césair Gandzé, Junior Makiéssé ja Moïse Kounkou (AC Léopards de Dolisie/Kongo), Julssy Boukama Kaya (Recreativo Libolo/Angola), Jordan Massengo (Mons/Belgia), Scott Bitsindou (Anderlecht/Belgia), Chris Malonga (Lausanne/Šveits)

Ründajad: Fodé Doré (CFR Cluj/Rumeenia), Thievy Bifouma (Almeria/Hispaania) Sylvère Ganvoula (Raja de Casablanca/Maroko), Kader Bidimbou (AC Léopards de Dolisie/Kongo), Dominique Malonga (Hibernian/Šotimaa), Ladislas Douniama (Guingamp/Prantsusmaa), Franci Litsingi (FK Teplice/Tšehhimaa), Kévin Koubemba (Lille/Prantsusmaa), Delarge Dzon (Slovac Liberec/Tšehhimaa), Saïra Issambet (AC CNFF/Kongo), Nkolo Lorry (Diables noirs/Kongo), Fabrice Ondama (Wydad Casablanca/Maroko)