Jevgeni PljuštšenkoFoto: Paul Chiasson
Talisport
18. detsember 2014, 19:25

Venemaa sanktsioonid rikkusid olümpiavõitja äritehingu (11)

Kahekordne iluuisutamise olümpiavõitja Jevgeni Pljuštšenko rääkis Venemaa portaalile lenta.ru, et Ukraina kriisi tõttu Venemaale rakendatud sanktsioonid on seganud ka tema ärilisi projekte.

Omanimelist uisukooli rajaval ning iluuisutamisšõusid korraldaval Pljuštšenkol tekkisid probleemid Euroopast pärit firmaga. "Pidasime ühe rahvusvahelise kompaniiga läbirääkimisi. Nad olid nõus minu šõu-üritusele garantii andma. Kohtusime Londonis ja sõlmisime lepingu, aga pärast Venemaale määratud sanktsioone loobuti koostööst. Pidime kiiresti uue partneri otsima. Võin öelda, et olen omal nahal sanktsioonide tõttu kannatanud," rääkis ta murelikult.

Novembri lõpus teatas Pljustšenko, et Venemaa president Vladimir Putin on hiilgav liider ja tema lemmikpresident. "Olen Vladimir Putiniga vahel kohtunud. Ta on suurepärane juht ja minu lemmikpresident," sõnas uisutaja raadiojaamale "Govorit Moskva". Kahekordne olümpiavõitja on ka riigipeale lubanud, et jätkab tipptasemel uisutamist veel kümme aastat.

Kui karjäär lõpetada, kas tuleks kõne alla ka poliitika? "Ei, poliitika pole absoluutselt minu jaoks! Vähemalt hetkel mitte. Aga kui mulle kunagi pakutakse poliitikas ametit, mis oleks spordiga seotud, siis võin sellele mõelda."

Sotši olümpiamängudel katkestanud ning peale seda seljaoperatsioonidel käinud on saanud ka palju tööpakkumisi, kuid ta jääb Venemaa patrioodiks. "Mulle on pakutud näiteks Hiina rahvuskoondise treeneri kohta, ent ma ei ole valmis kodumaalt lahkuma. Olen saanud erinevaid pakkumisi USA-st ja Aasiast, kuid ma tahan jääda seotuks Venemaaga. Tahan rajada oma uisukooli ja kasvatada meie sportlasi," rääkis ta.