Kati Tolmoff näitas poolteist kuud tagasi oma oskusi kodupublikule, võites võistkondliku EMi sarjas Eesti koondist esindades kõik üksikmängud.Foto: ARNO SAAR
Spordivaria
19. detsember 2010, 07:00

Kati Tolmoff 100 parema seas tagasi – suund nii Euroopa mängudele kui ka Rio de Janeirosse!

Veidi rohkem kui pool aastat tagasi võistluskarussellile naasnud sulgpallur Kati Tolmoff on hoogsalt marssinud maailma saja parema uksest sisse – esimest korda pärast viieaastast vaheaega!

Tolmoff mängis end eelmisel nädalal Roomas peetud turniiril poolfinaali ning tõusis eile avaldatud edetabelis 37 koha võrra, 94ndaks. Samas pole see sugugi lagi, Eesti esireketil on endiselt kirjas lubatud arvust vähem võistlusi.

Võid osaleda aasta jooksul nii paljudel turniiridel, kui soovid, arvesse läheb neist vaid kümme paremat. Tolmoff on pärast naasmist löönud kaasa aga kaheksal maailma edetabeli arvestusse kuuluval turniiril. Seejuures neist esimesel, mis peeti kevadel Helsingis, ei pääsenud ta kvalifikatsioonist edasi ehk sai sümboolsed punktid.

Viimasel kuuel võistlusel on Tolmoff aga alati teeninud üle 2000 punkti ning kui samas vaimus jätkata, tõuseks ta lubatud kümne turniiri täitumisel edetabelis 60. koha piirimaile.

Ühtegi supervõitu esimene tagasitulekuaasta veel ei toonud, samas alistas Tolmoff terve rea edetabelis 40. ja 60. koha vahel asuvaid mängijaid. Ning turniiril Tšehhis võitis ta ühe geimi maailma 13. reketi Michelle Li (Kanada) vastu.

See kõik tähendab, et põhimõtteliselt on Tolmoff jõudnud maailma poolesaja parema mängija tasemele või vähemalt selle piirimaile. Millestki räägib seegi, et eestlannaga sõlmis käesolevaks hooajaks lepingu Euroopa parima sulgpallimaa Taani parim klubi Skelskur-Slagelse.

Põhimõtteliselt juba praegu on suvel Bakuus peetavate Euroopa mängude koha kindlustanud nii Tolmoff kui ka meeste edetabelis 81. kohal asuv Raul Must. Samas vaimus jätkates pääseb Pekingi olümpia kogemusega Tolmoff ka kahe aasta pärast peetavatele Rio mängudele.