Ryan GiggsFoto: PAUL ELLIS
Jalgpall
19. detsember 2014, 18:39

VIDEOŠÕU: Ryan Giggsist Thierry Henry'ni ehk 11 legendi, kes tänavu jalgpallisaapad varna riputasid (3)

Aasta 2014 läheb lisaks Brasiilias toimunud MMile vutiajalukku ka aastana, mil oma pikale ja edukale karjäärile tõmbasid joone alla paljud vaat' et elava legendi staatuse saavutanud jalkaässad. Eurosport on teinud valiku 11 pallurist, keda vutiväljakud üle maailma taga igatsema jäävad.

Thierry Henry

Arsenali eest rekordilised 228 väravat kõmmutanud Henry võitis oma 20-aastase mängijakarjääri jooksul kamaluga individuaalseid ja meeskondlikke autasusid, kõige krooniks kuulus ta mõistagi ka 1998.a kodumaal MM-tiitli võitnud Prantsusmaa koondisesse.

 

Ryan Giggs

12 Premier League'i tiitlit, 4 Inglismaa karikat, 2 Meistrite liiga karikat, klubide MM-tiitel... Ütled Ryan Giggs, mõtled Manchester United. Tõeline ühe klubi ikoon.

 

Clarence Seedorf

Kuigi Hollandi koondises Seedorf oma keerulise iseloomu tõttu legendiks ei kujunenud, siis tema klubikarjäär, eriti 10 hooaega AC Milanis ei jäta kahtlust: tegemist on Suure Mängijaga. Seedorf on jätkuvalt ainus jalgpallur, kes on Meistrite liiga võitnud kolme erineva klubi koosseisus.

 

Rivaldo

Mõistagi jääb Brasiilia legendi karjääri varjutama 2002.a MMi kurikuulus teesklemisskandaal, kuid parimate päevade Rivaldo oli Meister. Kahtlusteta.

 

Carles Puyol

Kui Mancester Unitedil ja Walesil on Ryan Giggs, siis FC Barcelonal ja Hispaanial on Carles Puyol. Kümme aastat kaptenina vägesid juhatanud kaitsemängija, kes on võitnud klubi ja koondisega kõik, mis võita on andnud.

 

Javier Zanetti

862 mängu Milano Interi ja 145 mängu Argentiina koondise särgis - see ütleb kõik!

Juninho

Kuigi Juninhost ei saanud kunagi Brasiilia koondise ega ka mõne Euroopa absoluutse tippklubi superstaari, peaks sellest mehest ja tema hiilgavast karistuslöögijalast olema teadlikud kõik, kes vähegi viimasel kümnendil jalgpalli vastu huvi on tundnud.

 

Gabriel Heinze 

Oma parimatel päevadel oli Heinze tõeliseks ründemängijate õudusunenäoks, kellest oli praktiliselt võiamatu mööda mängida ning kes juhendas kogu kaitseliini kadestamisväärse enesekindlusega. Heinze kaitses - kaitse lukus! võisid neil ilusatel aegadel tema meeskonnakaaslased öelda.

Juan Sebastian Veron

Kuigi Manchester Unitedi ja Londoni Chelsea fännid Veroni ilmselt just suurimate legendide hulka pidada ei taha, tuleb tunnistada, et n-ö õiges kohas - ehk siis Veroni puhul Rooma Lazios mängides - oli tegemist tõelise keskväljamaestroga.

 

Mauro Camoranesi

Argentiinas sündinud, kuid Itaalia koondisega 2006.a maailmameistriks kroonitud Camoranesi on üks neid mängijaid, kelle poole Torino Juventuse fännid jäävad alatiseks alt üles vaatama - ääreündaja oli üks vähestest tippudest, kes ei hüljanud kokkuleppemängude tõttu Serie B-sse langetatud klubi, vaid jätkas seal ka rasketel aegadel. Ning mõistagi oli tippvormis Camoranesi ka äärmiselt osav mängija, kelle markeerimine osutus aeglasemate kaitsjate jaoks tihti liiga raskeks pähkliks.

Eric Abidal

Endine Prantsusmaa koondislane Abidal võitis FC Barcelonaga kaks Meistrite liiga karikat, kuid ajalukku läheb ta hoopis põhjusel, et suutis seljatada maksavähi ning seejärel tagasi tippjalgpalli naasta. Viimati Pireuse Olympiakost esindanud kaitsja teatas suurest jalgpallist loobumisest täna.