Kas Rakvere Tarvas suudab kodupubliku toel väsinud Kalev/Cramole poolfinaalis tuule alla teha?Foto: LAURA OKS
Korvpall
20. detsember 2014, 13:18

TÄNA: Rakveres algab korvpalli karikavõistluste Final Four, kohal Kalev/Cramo, TÜ/Rock, Tarvas ja TTÜ (1)

Tänavused Eesti korvpalli karikavõistlused kulmineeruvad sel nädalavahetusel Rakveres. Täna on kavas poolfinaalid, kell 18.00 alustavad Tartu Ülikool/Rock - TTÜ KK ja 20.15 BC Kalev/Cramo - Rakvere Tarvas.

Erilise tähelepanu all on mõistagi hilisem kohtumine, kuna Kalevi jaoks on tegemist päeva teise mänguga, mõned tunnid varem heideldi Tallinnas Ühisliiga raames Riia VEF-iga. 

Rapla Tyco peatreener Aivar Kuusmaa rääkis basket.ee portaalile, et ootab põnevat matši. "Tarvas on ilmutanud siin vahepeal väsimuse märke – nii mängus meie kui Pärnu vastu. Kuid neil on olnud aega puhata."

"Ütlen, et Tarval on omad võimalused. Cramol on see päeva teine mäng. Sõltub muidugi ka sellest, kas Elegar saab mängida. Usun, et tuleb huvitav mäng."

Ka TÜ/Rocki ja TTÜ KK vahelises päeva esimeses poolfinaalis loodab Kuusmaa, et mängu tuleb kõvasti. "Milline on seis TTÜ vigastega, eks sellest ka sõltub palju. Kui TTÜ oli täisrivis, nägid nad korraks juba väga head välja, mina neid ei alahindaks."

"Tartul on Eurochallenge’i alagrupi esikoha tõttu hea emotsioon all. Ka teavad nad, et kaks mängu veel ja algab jõulupuhkus. Kuidas see kõik psühholoogiliselt enda kasuks tööle panna... vahest võib minna ka vastupidises suunas. Olen millegipärast arvamusel, et ka see poolfinaal tuleb huvitav ja mitte ühepoolne.“

Kui kõik läheb siiski loogilist rada pidi ehk finaali murravad favoriidid Kalev/Cramo ja TÜ/Rock, näeks Kuusmaa võitjana pigem Kalev/Cramot, kes viimased kuus aastat polegi karikaga triumfeerida saanud. "Öeldakse ju nii, et kes võidab karika, see ei võida meistritiitlit – nii on see meil enamasti olnud. Aga ma pakuks seekord nii, et las Kalev/Cramo võidab karika, eks siis vaatame, kes kevadel meistritiitli võidab,“ märkis Kuusmaa kavalalt.