Kalevi peatreener Alar Varrak.Foto: STANISLAV MOSHKOV
Korvpall
20. detsember 2014, 16:24

Alar Varrak: mängul VEFiga oli meie jaoks rohkem kaalu (2)

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskonna peatreener Alar Varrak rõhutas pärast Ühisliigas saadud 88:85 võitu Riia VEFi üle, et see tähendas võistkonnale ja treeneritele väga head preemiat, sest hiljutise tugeva treeningutsükli tõttu on toodud mõnigi ohver.

Näiteks mindi teisipäeval otse kõvadelt trennidelt Balti liiga mängule Jurmalasse. Ning valikuid tuli teha tänagi. „Mis parata, sel mängul VEFiga oli meie jaoks rohkem kaalu. Arvan, et õhtul (karika poolfinaalis Rakvere Tarvaga – toim) ei tõmba neli meest üldse mänguvormi selga. Isegi Himki abitreener saatis mulle täna hommikul sõnumi: palju õnne maratoniks! See on erakordne ja harjumatu, kõigile uus olukord," rääkis Varrak.
Kalev sõidab praegu Rakvere poole, karikamäng algab kell 20.15.

Aga mäng VEFiga, kus vahepeal jäädi 15 punktiga taha? „Kaotasime teisel veerandajal mängu üle kontrolli. Ise panime mööda, nad tulid üle, panid kiired ja poolkiired ära ning said hea hoo sisse. Kümme punkti pole tänapäeval suur vahe, saime mängu taas enda kontrolli alla tagasi, tulime tasapisi lähemale ja lõpu punkt-punkti mäng kukkus meile," seletas Varrak.

Ta hindab meeskondlikku koostööd eelmise aasta omast paremaks. Mängujoonisesse on suudetud sulatada EJ Singler, kes toetas 32 punkti toonud Rolands Freimanist 22 silmaga. „Singler on mängude käigus õppinud tegutsema „number kahe" kohal, mis on tema jaoks uudne, aga meeskonna praeguses seisus sundkäik," märkis Varrak.

Juhendaja lisas: „Novembris tulin mängudele parema tundega. Praegu löövad vigastused ja suur mängude arv asju sassi. Elegari ja Škele põhjal on näha – kui trenni ei tee, pole nii lihtne mängu tulla. Vigastused on jätnud meie tegemistele suure pitseri. Škele saab vast kiiremini tagasi, Elegar saab mustema stsenaariumi korral hakata täisjõus harjutama jaanuari keskel."