Foto: AFP / Scanpix
Maailm
20. detsember 2014, 18:25

Venemaa: me ei kavatse järele anda Lääne survele (48)

Venemaa teatel ei kavatse nad järele anda Lääne survele seoses USA, Euroopa Liidu ja Kanada kehtestatud sanktsioonidega Ukrainas toimuva pärast.

Moskva kõneisiku kohaselt näitab Lääs järjekordsete sanktsioonide kehtestamisega huvipuudust Ukraina kriisi lahendamises, kirjutab BBC.

USA sanktsioonid keskendusid märtsis Krimmile, puudutades kaupade, tehnoloogia ja teenuste eksporti. Uued sanktsioonid puudutavad ka Venemaa ning Ukraina isikuid ja ettevõtteid. President Barack Obama sõnul soovitakse sellega näidata, et USA ei aktsepteeri iial Krimmi annekteerimist. Sarnaste sanktsioonidega liitusid ka Euroopa Liit ning Kanada.

Muu hulgas ei tohi USA kodanikud edaspidi omada kinnisvara või asutada ärisid Krimmis, samuti toetada Krimmi ettevõtteid. Euroopa Liidu sanktsioonid keelavad Euroopa kruiisilaevadel randuda poolsaare sadamates.

Venemaa välisministeeriumi esindaja Aleksandr Lukasevitši teatel seisavad Krimmi elanikud nüüd koos Venemaa elanikega, kes pole iial järele andnud välisele survele ega anna ka edaspidi.