Mänguhoos on kalevlane Kristjan Kitsing ning Tarva mängijad Brandis Raley-Ross (vasakul) ja David Haughton.Foto: LAURA OKS
Korvpall
20. detsember 2014, 22:00

REPORTAAŽ | Rossi viimase sekundi vise viis Tarva finaali! (7)

Korvpalli karikavõistluste teises poolfinaalis võitis Rakvere Tarvas BC Kalev/Cramo 74:73 ja kohtub homses finaalis Tartu Ülikool/Rockiga.

Viimast kaht minutit alustati seisul 70:70. Hästi mänginud Tarva põhimeeste Rossi ja Soku visked enam ei tabanud, Škele ja Dorbeku vabavisked viisid Kalevi ette 73:70. Siis pääses Sokk alt vabalt viskele, Hallik läks vasturünnakul puntrasse ning Rossi uskumatu 6 meetrilt sooritatud vise 0,7 sekundit enne lõppu tabas!

Esimesed 18 minutit meenutasid Kalevi päevast mängu Riia VEFiga. Mäng kulges väga kõrges tempos, kus kalevlased tabasid enam-vähem kõik, mis korvi poole teele läks (17st 12). Veerandaeg võideti 28:19, seejuures mängis sisuliselt teine koosseis. Pärast pikka vigastuspausi tuli poolteiseks minutiks väljakule ka Rain Veideman.

Teine veerand algas aga Tarva 9:0 spurdiga, kolme minutiga jõuti viigini ning kaks minutit enne poolajavilet juhtisid virulased 36:32 – Kalev oli visanud 8 minutiga kõigest 4 punkti! Külaliste pikkuse ülekaal oli suur, kuid kas ei saadud palli alla pikkadele toimetatud või nood lühemaid üle mängitud. Siiski kuulus erinevalt kohtumisest VEFiga poolaja lõpp Kalevile, Martin Dorbek, Mindaugas Kupšas ja Sten Olmre viisid omad ette 38:36.

Dorbek tõi 20 minutiga 11 ja Olmre 9, Tarvale ilmselt viimaseid mänge selle meeskonna koosseisus pidav Sten-Timmu Sokk 14 ja Brandis Raley-Ross 10 punkti.

Ka kolmanda veerandaja algus kuulus Tarvale. Timmu tabas ise ja jagas sööte, üks kolmepunktivise teise järel tabas, kuue minutiga said võõrustajad ette 54:46. Sellele järgnes Kristjan Kitsingu vedamisel Kalevi 12:2 spurt ja külalised said viimaseks väikeseks pausiks ette 58:56. Timmu arvel oli 20, Kalevi resultatiivsemana Dorbekul 13 punkti.

Lõpuveerandil pääses Tarvas uuesti nelja punktiga ette, kuid 5.40 enne lõppu sai David Haughton viienda vea ja et "Läti brigaad" on lagunenud - kes vigane, kes jäi dopinguga vahele -, läks mängu Tarva mänedžer Madis Šumanov. Kohe said 4. vea ka tema ja Martin Jurtom ehk Tarva kahemeetriste osakond ähvardas üldse pingile maanduda.

Esmalt sai viienda vea siiski Mario Paiste ja Kitsing viis vabavistest Kalevi taas ette 70:68. Võõrustajad ei jätnud täismaja ees võitlust, Ross viigistas ja mängida jäi 3.30.

Viimast kaht minutit alustati seisul 70:70. Hästi mänginud Tarva põhimeeste Rossi ja Soku visked enam ei tabanud, Škele ja Dorbeku vabavisked viisid Kalevi ette 73:70. Siis pääses Sokk alt vabalt viskele, Hallik läks vasturünnakul puntrasse ning Rossi uskumatu 6 meetrilt sooritatud vise 0,7 sekundit enne lõppu tabas! Tarvas võitis kohtumise 74:73 ja pääses finaali.

Võitjate resultatiivsemad olid Sokk 27 (kolmesed 8/5) ja Raley-Ross 20 punktiga, täna juba VEFi vastu kõige rohkem rassinud meestele puhkust andnud Kalevi kasuks viskasid Martin Dorbek 17 ning Kristjan Kitsing ja Armands Škele 14 silma. Statistika