Eesti karikafinaal Tartu Ülikool/Rock - Rakvere Tarvas.Foto: Laura Oks
Korvpall
21. detsember 2014, 21:49

REPORTAAŽ JA GALERII | Tartu Ülikool/Rock oli karikafinaalis väsinud Tarvast selgelt üle (3)

Eesti korvpalli karikavõitjaks tuli teist aastat järjest Tartu Ülikool/Rock, kes alistas Rakveres kohaliku Tarva 84:66. Nagu arvata oli, ei tekkinud napima mängijate valikuga Tarval erilisi võiduvõimalusi ja Rocki viimase aja hea hoog sai taas kinnitust.

Rocki resultatiivseimad olid 15 punktiga Janar Talts ja Tanel Sokk, Talts võttis maha ka 17 lauapalli. Tarva poolt vastasid Sten-Timmu Sokk 18 ja Brandis Raley-Ross 15 punktiga.

Esimesed minutid olid finaalile omaselt pingest paksud ja skoor kasvas mõlemale tiimile visalt. Võrdse mängu järel rebis Rock 10 minuti järel 20:13 ette, sealjuures tabas Gert Dorbek veerandaja viimasel sekundil kaugviske!

Eile Kalev/Cramoga emotsionaalselt sütitava, aga väsitava poolfinaali pidanud Tarvas oli valge lipu heiskamisest aga kaugel. Ameeriklaste David Haughtoni ja Brandis Raley-Rossi pealtpanekud näitasid Kastani Arenale kogunenud peaaegu täismajale, et jaksatakse võideleda küll. Poolajaks oli Rocki edu vaid 34:31, aga viimasel ajal Tartus peamiselt keskmängija kohta täitval Janar Taltsil oli koos juba kaksikduubel - 11 punkti ja 10 lauapalli.

Tarva väsimus tuli teisel poolajal siiski esile

Uut aastat ja eesootavaid euromänge silmas pidades ei saa Rock ennast kuigi mugavalt tunda, sest mängujuht Augustas Peciukevicius ei suuda endiselt vähegi rohkem pingelisemates heitlustes viskeid tabada. Nüüdki põrutas ta esimesed kuus viset mööda, muuhulgas tuli ette ka paar üritust, mis ei tabanud rõngastki.

Kolmanda veerandaja keskel viskas leedulane lõpuks sisse ja vahepeal üsna märkamatult tõhusa spurdi teinud Rocki viis ta juba 48:33 ette. Enam tartlased tagasi ei vaadanudki - viimasele veerandile mindi juba 67:44 eduseisus. Kolmas periood seega Rockile lausa 33:13!

Et võitjas enam kahtlust ei tekkinud, said Rocki mängijad pisut naljagi teha. Vanameister Valmo Kriisa blokeeris madallennul Mario Paiste viske ja viibutas tolle suunas näppu nagu Dikembe Mutombo omal ajal. Võrreldes eelmise aasta karikafinaali thrilleriga, mille otsustas Kalev/Cramo vastu alles Peciukeviciuse lõpusekundite korv, kulges Rocki teekond teise järjestikuse karikavõiduni seega rahulikumalt ja lõpunumbrid 84:66 kirjeldasid jõudude vahekorda ilmekalt.