EUFOORIA: Viljandi on 2014. aasta Eesti karikavõitja!Foto: Aldo Luud
Käsipall
22. detsember 2014, 07:00

Viljandi murdis Kehra ja Põlva kuueaastase seeria

Viimased kuus aastat on kõik Eestis saadaval olnud käsipallitiitlid omavahel ära jaganud Põlva Serviti ja HC Kehra. Nüüd sai pikk seeria lõpuks otsa – 2014. aasta karikavõitjaks krooniti Viljandi meeskond, kes alistas finaalis 28:24 Viimsi.

"See on meie töö vili, mis on hakanud nüüd vilja kandma," sõnas viljandlaste peatreener Marko Koks pärast laupäevast Põlva 31:30 alistamist, et tema jaoks pole tänavused edusammud mingi üllatus. "Meie noor võistkond areneb kogu aeg ja saab aasta vanemaks. Meiega liitus väga suurte kogemustega Kristo Järve. Meeskonnas on kogenud Marko Peterson ja Vitali Vorobjov," loetles ta edu saladusi.

Viimati suutis Eesti kahte käsipallihiidu üllatada Tallinna Chocolate Boys, kui 2007. aastal võideti samuti karikavõistlused. Tänavuses finaalis 8 väravaga Viljandi resultatiivseim olnud Karl Roosna oli toona vaid 10aastane poisijüts.

"Kehra (veerandfinaalis – toim) esimesena, Põlva teisena, nüüd finaalis Viimsit võita sellise kodupubliku ees – superatmosfäär," võttis oma esimese meesteklassi tiitli kokku sügisel ka särava koondisedebüüdi teinud ääreründaja.

Pärast suurklubide alistamist oli finaal Viljandile vaid vormistamise küsimus. "Peale Põlva mängu oli see loomulik asjade käik. Me tahtsime seda nii väga. Igaüks andis endast nii palju, kui sees oli," võttis kullavõidu kokku väravavaht Rasmus Ots.

Kas karikavõit annab indu ka Eesti meistritiitlile mängimiseks? "Tahaks olla medalikonkurentsis, mängida selle kirkama peale, mitte seekord pronksile," muigas Ots.