Howard Frier.
Korvpall
22. detsember 2014, 07:00

1182 Tallinn tegi peatreenerile jõulukingi (1)

Naiste arvestuses jätkas võidurada 1182 Tallinn, kes alistas finaalis 74:62 Tallinna ülikooli. Kuigi TLÜ alustas kohtumist tunduvalt paremini, juhtides 22:15, suutis 1182 Mailis Poki vedamisel omakorda kaheksa punktiga ette minna. Teisel poolajal suurendas 1182 edu kümnepunktiliseks ja lõpuks ülikoolinaiskonda enam ohtlikult lähedale ei lastudki.

"Ootasime, et mäng tuleb raske. Neil on hea naiskond, head treenerid. Üllar Kerdel on nii palju kogemusi. Meie tüdrukud on võidujanulised, teadsime, mida nendega teha," sõnas 1182 peatreener Howard Frier.

Võitjate resultatiivseim oligi 19 punktiga Pokk, kahekohalise punktisummani jõudsid ka Pirgit Püü (15p) ja Kerli Haas (13p), kes valiti ühtlasi finaali kõige väärtuslikumaks palluriks. Tallinna ülikooli resultatiivseimad olid Rachel Jones 19 ja Kerttu Jallai 17 silmaga.

Kui endise nimega Eclexi naiskond on olnud vankumatu neli aastat, siis peatreenerile, ameeriklasele Howard Frierile oli see esimeseks õrnema soo karikavõiduks. Kolm korda BC Kalev/Cramo koosseisus mängijana Eesti karikavõitjaks kroonitud Frier sõnas, et naiskond tegi talle jõulukingi.

"Võit on võit ja karikas on karikas, medal on medal. Treeneritöö pole lihtne, kuid on lihtsam, kui on head mängijad. Tunnen end treenerina mugavalt, mõnikord on raske, tahaksin ka mängida. Harjumine võtab aega," tunnistas juunis ametisse asunud Frier.