KORRAS: Karikavõistluste finaali väärtuslikumaks mängijaks tunnistatud Janar Talts (vasakul) ja Marek Doronin tähistavad järjekordset õnnestumist. Karikas läheb taas Tartusse!Foto: Laura Oks
Korvpall
22. detsember 2014, 07:00

Looduse vastu ikka ei saa: Rock sõitis väsinud Tarvast üle (2)

Eesti korvpalli karikavõitjaks tuli teist aastat järjest Tartu Ülikool/Rock, kes alistas Rakveres kohaliku Tarva 84:66. Nagu arvata oli, ei tekkinud napima mängijate valikuga ja väsinud Tarval erilisi võiduvõimalusi ning Rocki viimase aja hea hoog sai taas kinnitust – viimasest 14st mängust on nad võitnud 13.

Esimesed minutid olid finaalile omaselt pingest paksud ja skoor kasvas mõlemale tiimile visalt. Võrdse mängu järel rebis Rock 10 minuti järel 20:13 ette, sealjuures tabas Gert Dorbek veerandaja viimasel sekundil kaugviske!

Laupäeval Kalev/Cramoga emotsionaalselt sütitava, aga väsitava poolfinaali pidanud Tarvas oli valge lipu heiskamisest aga kaugel. Ameeriklaste David Haughtoni ja Brandis Raley-Rossi pealtpanekud näitasid Kastani Arenale kogunenud peaaegu täismajale, et jaksatakse võidelda küll. Poolajaks oli Rocki edu vaid 34:31.

"Olime mänguks üsna hästi valmis ja alguses pidasime nendega sammu. Aga teisel poolajal oli neil käik juurde panna ja jäime magama," lausus Sten-Timmu Sokk.

Tarvas väsis teisel poolajal

Rocki peatreeneri Gert Kullamäe hinnangul oleks parema visketabavuse korral suudetud juba esimesel poolajal vahe sisse teha. "Alguse rünnak oli selgelt üks probleeme, panime vabadelt positsioonidelt mööda. Ma ei saa öelda, et halvasti mängisime, pall ju liikus."

Kolmanda veerandaja keskel hakkas tabama ka esimesed kuus viset mööda põrutanud Rocki mängujuht Augustas Peciukevicius ja nagu võluväel oli Rock eest läinud – 48:33. Enam tartlased tagasi ei vaadanudki - viimasele veerandile mindi juba 67:44 eduseisus. Kolmas periood kuulus Rockile lausa 33:13! Sellega oli mäng otsustatud ja Tarvas enam külalistele ohtlikuks ei saanudki.

Rocki resultatiivseimad olid 15 punktiga Janar Talts ja Tanel Sokk, Talts võttis maha ka 17 lauapalli. Tarva poolt vastasid Sten-Timmu Sokk 18 ja Brandis Raley-Ross 15 punktiga.

Rocki ääremängija Timo Eichfussi sõnul esimese poolaja koperdamistest närvi ei mindud. "Üritasime mängutempo võimalikult kõrgeks ajada, sest neil oli vaid 6-7 meest väljakul. Lõpuks ei suutnudki nad meiega kaasa tulla," rääkis ta.

Karikafinaali kõige väärtuslikumaks mängijaks tunnistatud Talts eeldas sisimas ette, milliseks mäng kujuneda võib. "Jälgisime Tarva eilset mängu, nende põhimehed said väga suuri minuteid ja lootsimegi selle peale, et nad lõpuks ära väsivad. Nii juhtuski."

Eesti karikavõistlused

Finaal

Rakvere Tarvas – Tartu Ülikool/Rock 66:84

Tarvas: Sokk 18, 8 rs, Raley-Ross 15, Jurtom 12, Paiste 9, Umbraško 5, Haughton 4, Šumanov 2, Peterson 1

Rock: Talts 15, 17 lp, Sokk 15, Peciukevicius 14, Eichfuss 13, Kriisa 10, Dorbek 8, Doronin 4, Kurbas 3, Petrukonis

Pronksimäng

BC Kalev/Cramo – TTÜ KK 88:74 (Singler 22, Arbet 14 – Järveläinen 20, Arnold 13)

Poolfinaalid

Rock – TTÜ 84:61 (Peciukevicius 20, Talts 15 – Puidet 17, Järveläinen 15)

Tarvas – Kalev/Cramo 74:73 (Sokk 27, Raley-Ross 20 – Dorbek 17, Kitsing 14, Škele 14)