Pärnu legendid noorusaegadelFoto: Erakogu
Võrkpall
22. detsember 2014, 16:12

LEGENDID ON TAGASI! Kas Pärnu "kuldne põlvkond" teeb tänastele ässadele tuule alla? (1)

Tähelepanu võrkpallisõbrad! Eeloleval laupäeval tuleb ainult üheks õhtuks kokku legendaarne, aastatel 2000 – 2006 Eestis ja Baltikumis praktiliselt kõik karikad noppinud ja eurosarjades väga edukalt esinenud ESS Pärnu Võrkpalliklubi, kes võtab mõõtu äsja Eesti võrkpallikarika võitnud Pärnu VK mängijatega.

27. detsembril kell 17:00 algaval šõumängul kuuluvad legendide koosseisu Jaanus Nõmmsalu, Avo Keel, Raimo Pajusalu, Argo Meresaar, Sten Esna, Kristjan Õuekallas, Mihkel Roosme, Mait Pärg, Veiko Lember, Kert Toobal, Aivis Eida, Valts Mihelsons ja Austris Stals. Ässasid juhendab soomlasest peatreener Pasi Rautio. Et võimalusi võrdsustada, siis saavad ässad punkte uute ja noored vanade võrkpallireeglite järgi. 

"Pärnu on tänavu näidanud päris talutavat mängu ja me mõtlesime, et võiks publikule pühadeks midagi teistsugust pakkuda. Üks meie meeskonna parimaid, Raimo Pajusalu lõpetas tänavu karjääri ja see on ka ühtlasi tema lahkumismäng," tutvustas legendide meeskonda kuuluv Avo Keel mängu tagamaid Õhtulehele.

Kuna Keele näol on ühtlasi tegemist Pärnu VK peatreeneriga, võiks arvata, et vanameistritel on selle võrra lihtsam noortele vastu saada - on täpselt teada, kuidas rünnata või kuidas blokimäng tuleks üles ehitada. "Juba kui ma sportlaskarjääri lõpetasin 42aastaselt, ei tahtnud ma enam väga blokki minna, sest teadsin et minust pole seal suurt kasu," andis Keel muigvelsui mõista, et hoolealused tema blokeerimistööd eriti kartma ei pea.

ESS Pärnu VK saavutused 2000-2006:
 
2000/2001 hooajal mängiti Euroopa tugevuselt teises sarjas Top Teams Cup. Ülinapi kaotusega Soome klubile Pateri oldi sunnitud jätkama CEV sarjas, seal võideti alagrupp ja saavutati 9. koht.
 
2001/2002 hooajal alustati taas Top Teams sarjas, CEV sarjas jõuti alagrupi võitjana taas 9. kohale.
 
2002/2003 hooajal võideti  Top Teams Cup alagrupp, aga kaotati esikaheksa seas võiduseisudelt hilisemale karikavõitjale Hollandi Apeldoorni Piet Zoomers.
 
2003/2004  hooajal mängiti juba Meistrite liigas. Prantsusmaa Toursi, Moskva Odintsovo ja Saksamaa Friedichshafeni vastu suurüllatusteni ei jõutud, aga kogeti ise ja näidati kodupublikule väga heal tasemel ja meeldejäävat võrkpalli.
 
2005/2006 hooajal osaleti taas CEV sarjas, kus saadi alagrupis 2. kohaga ja sellega piirduti alagrupimängudega.