Siim-Sander VeneFoto: Mati Hiis
Korvpall
22. detsember 2014, 21:21

Jaak Salumets Žalgirises statisti rolli taandunud Siim-Sander Venest: oleks tal rohkem ema iseloomu, oleks ta juba läbi seina läinud (6)

Eesti korvpalli Grand Old Man Jaak Salumets meenutab Eesti Korvpalliliidu kuukirjas, kuidas juhendas Kaunase Žalgirise esimese välismaalasest peatreenerina 20 aastat tagasi Leedu meistriks. Kuid lisaks minevikule vaatab Salumets ka tänasesse päeva ning nendib, et hetkel Kaunase Žalgirise kuuluv, kuid seal minimaalselt mänguaega teeniv Siim-Sander Vene peaks kiiremas korras suurklubist lahkuma.

"Täna ma vaatan Žalgirise mänge ja näen seal istumas pingi peal Siim-Sander Venet. Tema jaoks on aeg seisma jäänud, nagu oleks juba pool elu seal olnud..." ohkas Salumets ühest meie perspektiivikamast ääremängijast rääkides.

"On viimane aeg mõelda, mida ta elus teha tahab. Ilma igasuguse kahtluseta on tal vajalik Žalgirisest edasi (või tagasi) liikuda, muidu ta kaob ära, pigem mängida kasvõi mõnes Eesti klubis."

"Küsimus Siim-Sanderi puhul on ka iseloomus. Oleks tal rohkem ema iseloomu (oo jaa, mäletan Lea Kiisi hästi, tema oli minu õpilane), oleks ta juba läbi seina läinud. Kuid ta on pigem isa tüüpi (Priit Vene muid häid omadusi kahandamata). Ma ei näe päriselt seda suurt südant, mida korvpallis on tarvis, tapjainstinkti tema silmades, pigem sageli mingit unelust.“