Napoli võitis Itaalia superkarikaFoto: KARIM JAAFAR
Jalgpall
22. detsember 2014, 23:11

VIDEO: penaltiseeria otsustavatel löökidel väristama hakanud Juventus jäi Itaalia superkarikata

Enne Serie A väikest jõulupuhkust selgitasid Torino Juventus ja Napoli välja Itaalia tänavuse superkarikavõitja. Katari pealinnas Dohas toimunud kohtumises jagus draamat enam kui rubla eest, karikaga said lõpuks triumfeerida Napoli mängijad.

Juventus asus juba 5. minutil Carlos Teveze väravast üks-null juhtima, kuid 68. minutil Napoli superstaar Gonzalo Higuain viigistas. Normaalajal tohkem väravaid ei löödud ning järgnes lisaaeg.

Seal tegi esmalt skoori taas Juventus, kui 106.minutil lõi oma teise värava Tevez, ent võitu see Vanale Daamile ikkagi ei toonud, sest kaks minutit enne lisaaja lõppu lubati Higuainil seis viigistada.

Penaltiseeria algas Napoli jaoks halvaendeliselt, kui avalöögil eksis Jorginho, ent kohe vastas samaga ka Tevez ning seis oli taas tasakaalus.

Seejärel löödi kahe meeskonna peale järjepanu sisse kümme lööki, kuni hakkas juhtuma: Napoli seitsmenda mehena eksis Dries Mertens ja see tähendas seda, et järgmine lööja Giorgio Chiellini võinuks Juventusele karika tuua. Ent Napoli väravavaht Rafael Cabral tõrjus ja seeria jätkus.

Järgmisena eksis Jose Callejon ning Juventusele anti uus võimalus - Roberto Pereyra põrutas aga palli üle lati. Seejärel saatis Kalidou Koulibaly postipõrkega palli puuri, Cabral tõrjus aga Simone Padoini ürituse ning see tähendas penaltiseeria ja mängu võitu Napolile. Tegemist on Napoli ajaloo teise superkarikaga, nende seni viimane trofee pärines aastast 1989, kui finaalis nuheldi Juventust 5:1.