Aleksei ŠirokovFoto: FC Levadia
Jalgpall
23. detsember 2014, 15:46

Levadia palkas uue puuriluku (1)

Valitsev Eesti jalgpallimeister Tallinna FC Levadia andis oma kodulehekülje vahendusel teada, et on sõlminud lepingu Venemaa tippklubi Moskva Lokomotivi endise väravavahi Aleksei Širokoviga.

Širokov allkirjastas FC Levadiaga kaheaastase lepingu kehtivusega kuni 2016. aasta jalgpallihooaja lõpuni.

Täna õhtul naaseb Širokov Moskvasse uusaastapuhkusele. Eestisse saabub ta uuesti 2. jaanuaril ning liitub siis FC Levadia hooaja ettevalmistustsükliga juba meeskonna täieõigusliku liikmena.

25-aastane Širokov on Moskvas sündinud Venemaa kodanik ning kohaliku suurklubi Lokomotivi kasvandik. Pärast seitsemeaastast mängimis Lokomotivi akadeemias jõudis ta klubi duubelmeeskonda ning mängis seejärel Orehovo-Zujevo Znamja Truda ning Ramenskoje Saturni ridades.

2012. aasta augustis liitus väravavaht taas Lokomotivi duubliga ning jõudis hooajaks 2013/2014 Lokomotivi esindusmeeskonda. Debüüt Venemaa Premier Liigas jäi siiski tegemata. Tänavu suvel sai leping Lokomotiviga otsa ja nii otsustaski 195 cm pikkune puurilukk Eesti kaudu tippjalgpalli tagasi murda.

"Ma sain kutse veel ühelt Eesti klubilt, aga see ei pakkunud huvi. Kui kuulsin meisterklubi FC Levadia soovist mind testimisele kutsuda, siis haarasin võimalusest kinni ega kahetse oma otsust. Tingimused ja jalgpalli üldine tase on siin paremad kui ma ette kujutasin. Eesti mängijatest tundsin varem Dmitri Kruglovi, kes samuti varem Lokomotivis mängis. Tore oli temaga Tallinnas taas kohtuda," kommenteeris FC Levadia uus puurilukk.

Levadia peatreener Marko Kristal märkis omalt poolt: "Ma olen väga rõõmus, et sedavõrd hea kooliga väravavaht meie meeskonda jõudis. Mees on heade oskustega, väga professionaalne ning inimesena väga sümpaatne ja meeldiva loomuga. Aleksei tulek suurendab konkurentsi meie väravavahtide hulgas."