Mario Balotelli huvitava peakattega enne Liverpooli-Arsenali mängu.Foto: PHIL NOBLE
Jalgpall
25. detsember 2014, 16:03

Liverpool on hädas: Mario Balotelli ei sobi uue süsteemiga (5)

Tänavused jõulud tunduvad Liverpooli klubile kui liiga järsu äratusena magusast unenäost, mis kestis eelmisest aastast saadik.

12 kuud tagasi oli Liverpool Premier League'i liider, kes mängis atraktiivset jalgpalli ja kelle esiründaja Luis Suarez oli pealtnäha pidurdamatu. Klubil oli šanss üle mitme aasta võita kohalik meistriliiga ja taastada enda auväärne koht liiga kõige teravamas tipus.

Nüüd on Suarez läinud Barcelona manu ja Liverpooli edu on otsa saanud (loomulikult mitte ainult talendika ründaja pärast). Liverpool hoiab liigas alles 10. positsiooni. Viimati oldi nii madalal jõulude paiku...1992. aastal. Probleemid kimbutavad klubi igapäevaselt: uus esiründaja Mario Balotelli ei suuda asendada Suarezi, kaitse lekib nagu Wikileaks mõned aastad tagasi, tiitlivõimalused on pea olematud.

Liverpooli peatreener Brendan Rodgers teab, et tema 2,5-aastase pukisoleku ajal pole ta nii suurt testi kohanud. Kuid viimase nädala jooksul on näha märke, mis viitavad 'Pooli tagasitulekule liiga esimeste hulka.

Rodgers on nimelt üritanud katsetada uut formatsiooni ja mängustiili, minnes üle 3-4-3 skeemile, mis vajab kiireid ja energeetilisi ääri. Liverpool nägi selle stiili esimesi ilminguid 10 päeva tagasi 0-3 kaotuses Manchester Unitedile, kus tulemus ei peegeldanud positiivselt aktiivset mängupilti. Hiljem võitis Liverpool 3-1 Bournemouthi ja tegi pühapäeval 2-2 viigi Arsenaliga.

"Avastame uuesti tempot ja intensiivset mängu, seda on näha oma silmaga," ütles Rodgers Associated Pressile hiljuti. Rodgersi sõnade varjus on üks teine fakt, mis ei tähenda häid uudiseid staarründajale Mario Balotellile.

Nimelt leiab Rodgers, et uus still pole "Super-Mario" leib. "Mario on kasulikum trahvikasti juures kohti valides, praegune intensiivsus ja pidev pressimine ei ole tema jaoks," tõdes Rodgers. Liverpool saab uusi mängijaid soetada (ja vanu müüa) alates jaanuarist ja juba levivad spekulatsioonid, et Balotelli päevad on Anfieldi areenil loetud.

Lisaks on ebaselge ka väravavahi Simon Mignolet tulevik, kes on jätnud ebakindla mulje. Viimastes matšides on teda asendanud austraallane Brad Jones ja kuigi Jones on lasknud kolme mänguga sisse koguni kuus väravat, ei ole Rodgers Mignolet' algrivistusse tagasi pannud.