Frank LiivakFoto: MATI HIIS
Jalgpall
25. detsember 2014, 19:50

Frank Liivak: Mentaalselt sain Itaalias väga kõva koolituse (7)

Poolteist aastat Itaalias Napoli noortemeeskonnas mänginud Frank Liivak jätkab karjääri Hispaanias. Kus, ta veel täpsemalt ei ütle, kuid kahe klubi huvi on suur ning otsus võib sündida veel selle aasta lõpus. 

Vahetult enne jõule viibis Liivak Hispaanias, kus viis end mõlema klubiga kurssi. "Käisin mõlema klubi treeningutel ja vaatasime elamistingimusi. Jah, viibisin ka Madridis, kuid kas see on ka seal piirkonnas, seda ma ei ütle," muigas ta, tunnistades, et tema itaallasest agent leidis ka teisi huvitujaid, nii Hollandist kui mujalt. 

Miks jäi valik Hispaaniale? "Hispaanias on rohkem kreatiivsust ja omaloomingut. Itaalias oli meil hästi palju taktikalisi treeninguid, eriti rünnakute lõpetamisel. Palli pidi alati kogenumatele söötma. Hispaanias aga kasutatakse rohkem ääri ning saab mitte millestki midagi luua, see mulle meeldib," sõnab ta.

18aastane ääreründaja tunnistab, et koduklubi oli tema lahkumisest hämmingus. "Itaallaste jaoks oli see suur šokk. Küsiti, et miks ma seda teen? Aga see on ju minu elu ja minu otsus ning see on samm edasi. Mänguajaga mul, jah, probleeme polnud, kuid mul oli tunne, et see pole enam õige. Tahtsin midagi muud, olen enamaks võimeline!"

Napoli põhimeeskonna eest Liivak platsile ei saanudki, küll aga sai nendega vahel harjutada. Ometi hakkas noorteklubi Liivaku kolm nädalat tagasi sündinud otsuse peale ka jonnima. "Mänguajaga alguses probleeme polnud, kuid lõpupoole, kui klubi juba mu liikumisest teadis, tekkis probleeme," kinnitab ta.

Samas tunnistab ta, et Itaalia liiga andis talle tulevikuks kõva kooli. "Hispaania mind enam ei hirmuta - mentaalselt sain Itaalias väga kõva koolituse. Alguses, kui sinna läksin, öeldi, et kui Napoli üle elad, elad kõik üle! Usun sellesse," arvab Liivak. Keelelisi probleeme vast tal ei tule - poisil on suus nii eesti, inglise, hollandi, itaalia kui saksa keel. 

Laupäeval jookseb Liivak eeldatavasti kolmandat korda platsile aga Eesti koondise särgis, kui kohtutakse 2022. aasta MMi korraldaja Katariga. "Nende noortekoondis mängis kunagi Eesti vastu ja nad võitsid, seal oli paar kõva mängijat kohalikust jalgpalliakadeemiast. Nad näitavad kindlasti kvaliteeti, ega nad ju päris niisama ka MMile mängima ei lähe. Tundub veidi kõvem meeskond kui Jordaania."