Westbrook hüppeviskel.Foto: Darren Abate
Korvpall
26. detsember 2014, 11:47

NBA jõuluõhtu: Russell Westbrooki energia vallutas valitseva meistri

Eilsel jõuluõhtul toimus NBA korvpalliliigas viis tähelepanuväärset mängu, mis tõmbavad alati suuri vaatajanumbreid kas populaarsete ja suurte klubide (New York Knicks, LA Lakers, Chicago Bulls) või kindlate vastasseisude tõttu. Eilse õhtu tähtmängijaks kujunes Oklahoma City Thunderi mängujuht Russell Westbrook.

Üks oodatumaid matše eile öösel oli eelmise aasta Läänekonverentsi finalistide järjekordne vastasseis põhihooajal, kus Thunder pidi sõitma külla liiga valitsevale meistrile San Antonio Spursile. Enne mängu ütles Thunderi peatreener Scott Brooks meediale, et meeskonna tähtmängija Kevin Durant ei tõmba mänguvormi selga hüppeliigese venituse tõttu. Oklahoma City kohalikud reporterid vahendasid lisaks, et Duranti "venitus" on arvatavasti natuke tõsisem kui välja paistab.

Nii oli juba varakult selge, et Thunderi kastanid peab tulest välja tooma meeskonna teine superstaar Westbrook. Kuigi Westbrooki esimest veerandit ilmestasid kehvalt valitud viskekohad (kuid see-eest ohtralt vigade välja meelitamisi), võitis Thunder tänu ülejäänud meeskonna abile avaveerandi 29-27. Kevin Duranti asendanud Perry Jonesil oli loetud minutitega koos 7 punkti.

Teisel veerandajal jäi Thunderi pink hätta Spursi varumängijatega, kuigi Jones jätkas hea visketabavusega. Thunder ei lasknud kuulsa peatreenergi Gregg Popovichi hoolealustel siiski kaugele minna, suure töö tegi lauas ära noor tsenter Steven Adams, kes blokeeris ka kahel korral Spursi tähe Tim Duncani visked. Westbrooki juhtimisel võideti teine veerand lõpuks 50-47, skoorival mängujuhil oli koos 15 punkti, Duncanil 12.

Kolmas veerand algas Thunderi rütmis. Westbrook jätkas domineerimist ründefaasis, Adams kindlustas laua, Hispaania koondislane Serge Ibaka tabas järjest keskpositsioonilt ja kolmese tagant. Thunder läks 74-64 ette, kuid kohe kui Westbrook pingile läks, tõmbas Spurs järgi ja tänu tugevale pingile oldi kolmanda veerandaja lõpuks ees 77-76. Popovich kommenteeris, et algviisik peab õppima pingilt, millise intensiivsusega mängida.

Neljanda veerandaja esimest viit minutit kontrollis Spurs, pääsedes ette 91-86. Ibaka ja Adams hoidsid Thunderit vee peal kuni meeskonna liidri naasemiseni, tähtsaid kolmeseid tabas snaiper Anthony Morrow. 2:34 veel mängida, oli seis 102-98 Thunderi kasuks kui Morrow tabas järjekordse kolmese. Seitsmepunktilist edu ei suutnud Spurs viimase kahe minutiga enam oluliselt vähendada ja vabavisete toel lõpetas Thunder mängu 114-106 võiduga.

Thunderi leerist tõi Westbrook 34 minutiga 34 punkti (visketabavus 14-28), 11 resultatiivset söötu ja 5 vaheltlõiget. Ibaka aitas teda 21 punkti ja 9 lauaga, Adams tegi kaksikduubli 16 punkti ja 15 lauaga (7 ründelauast). Spursi vedas mõneti üllatuslikult pingimängija Matt Bonner 17 punktiga. Manu Ginobili arvele jäi 11 punkti ja 13 res. söötu, Duncan lõpetas 15 punktiga.

Play-off'idesse pääseda lootev Thunder jätkab Läänekonverentsis 10. kohal 14 võidu ja 16 kaotusega, Spurs on 18 võidu ja 12 kaotuga kindlalt 7. kohal.

Teised mängud:

Washington Wizards - New York Knicks 102:91
Cleveland Cavaliers - Miami Heat 91:101
Los Angeles Lakers - Chicago Bulls 93:113
Golden State Warriors - Los Angeles Clippers 86:100