Rasmus Mägi kergejõustiku EMil poodiumil seismasFoto: STANISLAV MOSHKOV
Spordivaria
27. detsember 2014, 23:00

Eesti aasta parimateks sportlasteks valiti Rasmus Mägi ja Erika Kirpu (17)

Eesti spordiüldsuse pilgud olid täna õhtul naelutatud Nordea kontserdimajja, kus tehti teatavaks meie tänavused parimad sportlased. Meestest teenis Kristjani kujukese tõkkejooksja Rasmus Mägi, naistest aga epeevehkleja Erika Kirpu.

Kuigi nii Mägi kui ka kettaheitja Gerd Kanter võitsid kergejõustiku EMilt hõbemedalid, eelistasid nii alaliidud, ajakirjanikud kui ka rahvas esikohal üksmeelselt Mägi. Seejuures edestas teise koha saanud Kanter kolmandale kohale platseerunud maadluse MMi pronksimeest Heiki Nabit lõpuks vaid ühe punktiga, kuna alaliidud asetasid oma valikus teiseks just Nabi, kolmandaks aga Kanteri. Ajakirjanikud ja rahvas eelistasid Nabile aga Kanterit.

Naistest võttis Kristjani oodatult MM-pronks Erika Kirpu, teiseks hääletati kõrgushüppaja Eleriin Haas ja kolmandaks laskja Anžela Voronova.

Ka võistkondade arvestuses oli asi selgemast selge, parimaks hääletati mõistagi MMil hõbemedali võitnud epeenaiskond koosseisus Irina Embrich, Julia Beljajeva, Erika Kirpu ja Kristina Kuusk, teise koha punktid sai meeste paarisaeruline neljapaat ja kolmandaks hääletati meeste võrkpallikoondis.

Samavõrra kindel oli ka epeevehklemises juunioride maailmameistriks kroonitud Katrina Lehise edu parima noorsportlase valmisel. Lehise järel teise koha sai tennisist Anett Kontaveit ja kolmanda laskesuusataja Rene Zahkna.

Parima treeneri hääletusel andsid nii ajakirjanikud, alaliidud kui ka rahvas esikohapunktid Rasmus Mägi juhendajatele Anne ja Taivo Mägile, teise koha vääriliseks hindasid kõik hääletajad epeenaiskonna treeneri Kaido Kaabermaa panuse ning kolmandaks jäi Heiki Nabi suurim abimees Henn Põlluste.

Eestimaa Spordihing 2014 on Vello Vaher, aasta spordihetkeks valisid televaatajad aga Rasmus Mägi jooksud Zürichi EMil.